Woensdag 17 april is de wedstrijd tegen Noviomagum gespeeld. Dit kon natuurlijk niet gebeuren zonder een goed gevulde maag. Er werden voor de wedstrijd heerlijke pannenkoeken klaar gemaakt door Deen! En deze werden dan ook snel opgesmikkeld door de wedstrijdspelers. De eerste obstakel moest al overwonnen worden voordat we naar de Bongerd konden fietsen, namelijk het onvoorspelbare stormige weer… Er werd nog op de weer apps gekeken, maar dit bleken louter leugens… Een zware hagelbui trof de Débaldérinners onderweg op de fiets. Maar dit mocht natuurlijk niet de sfeer verpesten.

Goed eenmaal op de Bongerd aangekomen moest er goed warmgelopen worden, om de kou de baas te zijn. Toen de spiertjes waren opgewarmd gaf Willemijn het fluitsignaal om de wedstrijd te beginnen. En al snel schoot Marieke het eerste doelpunt door de mand! Hierna volgde Bart snel met ook een schot. Helaas konden we niet snel uitbouwen naar veel doelpunten. De tegenstanders waren erg onervaren, wat enerzijds zorgde voor een makkelijkere wedstrijd. Maar anderzijds zorgde dit ook voor veel onvoorspelbare bewegingen… De tegenstander kwam zelfs terug tot 4 – 3. Daarom was het van belang om voor de rust nog een paar doelpunten erbij te prikken! Bart en Marieke gooiden er allebei weer een doelpuntje in en daarom gingen we de rust in met 7 – 3. In de bespreking concludeerde Bart dat er veel meer gescoord kon en móest worden tegen deze tegenstander. Het was belangrijk om scherper te worden en niet te snel ballen omhoog te gooien. De tweede helft ging van start en Reinier maakt de openingsgoal voor de tweede helft. De doelpunten vlogen de tegenstander rond de oren. Er werden mooie ballen uitgespeeld, zeker door Reinier en Amber! Ik zie ze nog steeds vliegen…. Uiteindelijk heeft de stand zich uitgebouwd tot 20 – 4 en had bijna iedereen gescoord. Enkel Emma, in haar debuutwedstrijd, miste nog een goal. Daarom werden in de laatste twee minuten alle ballen op Emma afgevuurd. En met succes! In de laatste minuut scoorde ze de 21 -4 en werd de wedstrijd afgesloten! Die pannenkoeken zullen vast het succes zijn geweest!