Toernooien

Waarschijnlijk de mooiste feestjes binnen het studentenkorfbal zijn de studentenkorfbaltoernooien. Deze jaarlijks terugkerende evenementen worden georganiseerd door de studentenkorfbalverenigingen in elke studentenstad. Zo heeft Utrecht de Domcup, wordt in Eindhoven een internationaal toernooi georganiseerd en zijn wij als Débaldérin trots op onze Veluwecup.

De opbouw van een toernooi is vrij simpel. Meestal wordt er op zaterdag een groot feest gegeven en worden er op zondag wedstrijden gespeeld. Uitzonderingen zijn tweedaagse toernooien, zoals het Attila Tournament en de Veluwecup. De commissies die verantwoordelijk zijn voor het feest zorgen ieder jaar voor een tof thema. Outfits zijn verplicht en hier zijn sommige verenigingen erg bedreven in! Deze feestjes gaan door tot in de late uurtjes, waarna in de sporthal op (niet altijd je eigen) luchtbedden geslapen wordt.

Je verblijf bij een studentenkorfbalvereniging is niet compleet zonder een bezoek aan een toernooi! Zin om een keer mee te doen? Neem contact op met de toernooicommissie via tocodebalderin@gmail.com!