Info

Wat is Débaldérin?

Débaldérin is de Wageningse studentenkorfbalvereniging, opgericht in 1973. Met deze leeftijd zijn wij de oudste studentenkorfbalvereniging van Nederland (en van de wereld). Studentenkorfbalverenigingen zijn niet te vergelijken met andere korfbalverenigingen. Er is geen jeugdafdeling en leden van boven de 30 zijn er bijna niet. Elk jaar, soms zelfs elke week, is de samenstelling van een team weer heel anders, vanwege het afstuderen van leden en leden die voor enkele maanden op stage gaan. Maar geen nood; elk jaar arriveert er weer een nieuwe lichting eerstejaars.

Voor wie is Débaldérin?

Débaldérin is een korfbalvereniging voor iedereen die in Wageningen of Ede studeert. Dus zowel voor studenten van de Wageningen Universiteit als van de Christelijke Hogeschool Ede. Débaldérin biedt korfballers en niet-korfballers die in Wageningen of Ede zijn gaan studeren de mogelijkheid om in Wageningen te komen korfballen. Er bestaat ook de mogelijkheid om bij je thuisvereniging wedstrijden te blijven spelen, maar toch doordeweeks te kunnen trainen in Wageningen. Bovendien kun je bij ons ook doordeweeks wedstrijden spelen.

Wat doen we?

Trainingen en wedstrijden
Bij W.S.K.V. Débaldérin kun je als actief of recreatief korfballer meetrainen of wedstrijden spelen. Momenteel speelt Débaldérin in de KNKV competitie met een recreatief midweekteam. Op het veld trainen we twee keer per week. Op dinsdag is er een toegankelijke, recreatieve, training. Op donderdagavond is een training alleen bestemd voor leden. Als er een vast weekendteam is, is de donderdagtraining voor het weekendteam bestemd. De competitiewedstrijden van het midweekteam vinden meestal op dinsdag- of woensdagavond plaats. Débaldérin 1 werkt zijn wedstrijd af op zaterdag.

Toernooien
Naast trainingen en wedstrijden gaan we bijna elke maand naar studententoernooien door heel Nederland. Studentenkorfbaltoernooien zijn weekenden van feesten, weinig slaap en daarbij nog korfbal. Ook hebben wij ons eigen toernooi, de Veluwecup, elk jaar begin november. Kijk voor meer informatie over toernooien onder het kopje, je raadt het al, “toernooien”.

Nevenactiviteiten
We organiseren ook veel andere activiteiten. Daarbij kan je denken aan borrels, spelletjesavonden, koppelschiettoernooi, studielunches, het Débaldérinweekend en meer dingen die niet perse iets met korfbal te maken hebben, maar wel erg gezellig zijn.

Commissies
Tenslotte is het goed om te weten dat Débaldérin een erg actief ledenbestand heeft. Veel leden vinden het leuk om naast de gebruikelijke trainingen commissiewerk te doen. We hebben een breed scala aan commissies; van een Toernooicommissie tot een G-cupcie en van een Weekendcie  tot een Clubliedcie. Mogelijkheden zat! Kom een keer langs!

Interesse of wil je meer informatie? Probeer dan contact op te nemen via het contactformulier. Je bent ook ten alle tijden welkom om een keer (of een paar keren) vrijblijvend met ons mee te trainen. Het is handig om ons hier eerst even over te mailen.