Zaterdag laat op de avond stond de topper tussen DVO 10 en Débaldérin 1 op het programma. Hoewel de beslissing in de competitie nog even op zich zal laten wachten, is het duidelijk dat deze ploegen samen met KVZ uit gaan maken wie er aan het einde van het seizoen met de bokaal het bordes op mogen. In deze gekke competitie, waar de toppers punten tegen elkaar verspelen en ook de wedstrijden tegen de staartploegen geen zekerheidjes zijn, steekt niet één ploeg er echt boven uit. Débaldérin had een fraaie winstreeks van vier wedstrijden aan het einde van het kalenderjaar met als doelsaldo +26, maar verloor de eerste twee wedstrijden van 2015 doodleuk van Oost-Arnhem en de hekkensluiter SEV. DVO begon het seizoen ook goed met vier winstpartijen, waaronder de openingspot tegen Débaldérin, maar liet daarna ook punten liggen tegen SIOS’61 en KVZ. Met een verschil van drie verliespunten in het voordeel van DVO was dit een echte vierpuntenwedstrijd voor Débaldérin. Winnen betekent direct weer meedoen om het kampioenschap, verliezen betekent voorlopig afhaken.

In een goed gevulde DVO-hal kwamen beide ploegen goed uit de startblokken. De eerste helft was van hoog niveau met prima aanvallen van beide kanten en een redelijk schotpercentage. Beide ploegen bleven bij elkaar, waarbij Débaldérin na de openingstreffer tot de 5-6 steeds aan de goede kant van de score bleef. Het venijn van de eerste helft zat hem in de staart, waar DVO in de laatste vijf minuten van 5-6 uitliep naar 8-6. Belangrijk was de aansluitingstreffer van Joost Brombacher vlak voor het rustsignaal. Opvallend was de aanvalskracht van DVO bij de heren, die voor rust verantwoordelijk waren voor de totale productie.

Direct in de tweede helft viel de gelijkmaker, gemaakt door de in de rust ingevallen Astrid Leferink. Alle ingrediënten voor een leuke pot die tot het einde spannend zou blijven lagen op tafel. Zo zou het allemaal echter niet lopen. Débaldérin kende een doelpuntendroogte waar de Westelijke Sahara zijn petje voor af zou nemen terwijl de heren van DVO vrolijk van ver raak bleven knallen. De mannen van Débaldérin hadden in de verdediging totaal geen antwoord op één heer in het aanvalsvak die op acht treffers zou eindigen, terwijl er aanvallend te onrustig gespeeld werd en veel grote kansen gemist werden. Het zou tot drie minuten voor tijd duren, bij een stand van 14-8, voordat Débaldérin aanvallend weer iets van zich zou laten horen. Binnen die drie minuten werd wel de uitslag verzacht tot 14-11, maar dat was slechts een kleine pleister op de wonde.

Débaldérin is nu afhankelijk van KVZ en DVO om mee te doen om de bovenste plaatsen en lijkt in de subtop te gaan eindigen. Er zijn echter nog vier wedstrijden te spelen en in deze competitie kan iedereen van elkaar verliezen.

Doelpuntenmakers Débaldérin 1: Joost Brombacher 4, Astrid Leferink 2, Michelle Struik 2, Menno Kroonen 1, Rik Maasdam 1, Marlous de Vries 1.