Na een succesvolle wedstrijd tegen Zetten wisten de spelers van Débaldérin 1 dat het kampioenschap in zicht was. Om dit te bereiken moeten ze wel blijven winnen tegen zowel SKF 6 als DLKV 3. Het was niet lang wachten op een volgende kans op een overwinning en een stap dichter bij het kampioenschap te komen. Na 2 nachtjes slapen stond de wedstrijd tegen SKF alweer gepland en dat is er een die zeker gewonnen moest worden. Dus ondanks het late tijdstip op de maandag avond was iedereen volop gefocust bij het eerste fluitsignaal.

De focus op het kampioenschap was goed te zien bij Débaldérin. Na een 1-0 achterstand binnen een paar minuten werd er snel terug gekomen door een schot van Rik voor de 1-1 om vervolgens de voorsprong te pakken met ditmaal een schot van Taric voor de 1-2. Die voorsprong werd verder niet meer weggegeven voor de rust en er werd nog gescoord door onder andere Rik, Astrid en Michelle, waarna met een stand van 4-6 de rust in werd gegaan.

Na de rust werd de rust ook daadwerkelijk bewaard en werd er nog 4 maal gescoord door Débaldérin voordat SKF zelf weer in de wedstrijd wist te komen met een doelpunt aan hun kant. Toen de aanvoerder Taric de stand van 5-10 op het scorebord zag staan gaf hij het team de opdracht de wedstrijd goed uit te spelen en deze voorsprong niet meer weg te geven. Uiteraard wist iedereen dat als ze niet teveel risico zouden nemen er niet veel meer door SKF gedaan kon worden om de winst van ze weg te nemen. Dit bleek ook toen het fluitsignaal de wedstrijd eindigde bij een stand van 8-12. Al dat nu rest voor de spelers van Débaldérin is om zaterdag het kampioenschap te pakken in Didam met een overwinning op DLKV.