Zaterdag 18 oktober zal de boeken ingaan als de warmste 18 oktober sinds 90 jaar. Echter vergeet men dat moeder natuur eigenlijk een ander prachtig fenomeen op aarde heeft gezet, het weekendteam! En mogen deze twee titanen der natuur nou net samenkomen en vandaag een prachtig schouwspel uitvoeren. Menig twijfelde niet aan de kwaliteit van het team en haar invallers, maar toch was het een spannende strijd. Met 13-9 toonde Débaldérin zich te sterk voor het DLKV uit Didam en hiermee werd het kampioenschap binnengehaald! Met veel vreugde en uit volle borst werd het clublied gezongen, de champagne opengetrokken en feest gevierd over het behalen van dit uitmuntende resultaat! Hulde!

Na de laatste paar wedstrijden gewonnen te hebben, hing het allemaal af van de uitslag van deze wedstrijd in Didam. Het studententeam uit Wageningen zou moeten winnen om kampioen te worden. Doordat een deel van het team afwezig of geblesseerd was, had Débaldérin 1 versterking geregeld van Bruno en Irene.

Het verdedigingsvak met daarin Taric, Lennard, Sytske en Michelle kregen meteen te maken met één heer die goed op schot was en daardoor in de eerste aanval meteen raak schoot. Gelukkig was in het andere vak, bestaande uit Joost, Rik, Astrid en Gianna, Joost ook goed op schot en stond het na een paar minuten gewoon weer 1-1. Na een tijd gespeeld te hebben kon ook Lennard, bij een stand van 5-2, zijn seizoenstotaal van de 0 afkrijgen. Dit door te scoren met een prachtig schot. De rust werd ingefloten bij een stand van 9-4.

Na de rust kon iedereen er weer helemaal tegenaan. Niet alleen de strijd om het kampioenschap stond op de planning, ook zou er deze wedstrijd bepaald worden wie de topscoorder van het Débaldérin 1 zou worden. De strijd om de eerste plek zou gaan tussen Rik, Joost en Taric. In de laatste 15 minuten werd er gewisseld door de uitspelende ploeg. Irene, die haar eerste optreden had in Débaldérin 1, kwam er in voor Sytske en Bruno, die vanaf nu de rol als standaard reserve op zich wil nemen, kwam er in voor Joost. Hierdoor zou Rik de kans hebben om Joost voor te blijven door in deze minuten nog te scoren.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd via de 10-6, de 11-9 en de 12-9 in een 13-9 overwinning voor Débaldérin 1. Dit betekende dat Débaldérin 1 kampioen is geworden en Joost topscoorder van het weekendteam is! Dit werd goed gevierd met champagne, het clublied en een teamfoto. Nou wil ik dit stuk graag afsluiten met een vraag aan het bestuur, wanneer is ons welverdiende KaBo?

Doelpuntenmakers: Taric Schrader 4, Joost Brombacher 3, Michelle Struik 2, Astrid Leferink 2, Lennard van Buren 1, Bruno Lauteslager 1