24 oktober, de dag in de tentamenweek waarop er enkele korfballers toch zeker tijd in wilden ruimen om ten strijde te trekken tegen DOT uit Oss. Of dit slechts een sportieve vorm van sog’en was, of dat iedereen werkelijk tot op het bot gemotiveerd was om DOT te verslaan, laat ik in het midden. Wel ging het midweekteam er vol tegenaan. Dit waren de heren Stefan, Maarten, David, Arjan, Bart en de dames Esther, Esmee, Lisanne, Eva en Marly. Al snel werd duidelijk dat het niet een zeer spannende wedstrijd zou worden, na drie doelpunten voor viel het eerste tegendoelpunt pas en ook daarna kon Debaldérin rustig uitlopen naar 10-1. De tegenstander, die vooral uit enkele gezinnen bestond, bleef het wel proberen, maar wij hielden rust in ons spel. Ondanks dat het weer niet heel lekker zomers meer was, bleef het een genot lekker te korfballen en samen mooie combinaties uit te voeren om met een gerust hart de rust in te gaan. Bij de thee werd vooral besproken of we de 20 of de 25 zouden halen. Er werden nog geen wedjes belegd, maar dat zou dan maar de spanning voor de tweede helft zijn. Toch scoorde DOT in de tweede helft twee keer zoveel doelpunten, maar bij een stand van 15-3 liep Debaldérin uiteindelijk rustig uit naar 23-3 bij het laatste fluitsignaal. Het meest opzienbarende tijdens de tweede helft was David die bijna tegen de korf aanliep en hem omvertrok. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar wel leverde het nog een mooie quote op: “die paal stond daar opeens”. Weer wat geleerd vandaag. Ook de soms wat duwende dames hadden verder weinig negatieve invloed op ons spel. Met plezier sluiten we het eerste veldseizoen van dit jaar af en hebben we uiteindelijk een mooie tweede plaats behaald in de poule met een doelsaldo van +49. Op naar de zaal!