Tijdens deze herkansingsweek (door sommigen ook wel ‘vakantie’ genoemd) mochten we in de late uurtjes aantreden in Nijmegen. Dit betekende dat we gelukkig ruim de tijd hadden om warm te worden en ons mentaal voor te bereiden op de wedstrijd tegen Noviomagum. Deze tijd werd dan ook goed benut om een stapel pannenkoeken weg te werken. Met een voorbereiding en uitgebalanceerd dieet van deze klasse lag een overwinning natuurlijk al in het verschiet, al moest dat eerst nog wel even waar worden gemaakt.

Toen de floorballers van het veld waren gejaagd kon de wedstrijd beginnen en mocht ikzelf mijn debuut maken voor Débaldérin. In het begin van de eerste helft gingen we gelijk op met Noviomagum al kwamen we niet op achterstand. Vanaf de 3-4 begonnen we in een flow te raken en kwamen we op een voorsprong van vier punten (5-9). Helaas wisten we deze niet geheel vast te houden wat resulteerde in een ruststand van 7-9.

Na wat (gefrustreerde) woordenwisselingen tussen de scheidsrechter en beide teams besloten we een kleedkamer op te zoeken om onze tactieken verder aan te scherpen. Belangrijk was vooral om geconcentreerd te blijven spelen in de verdediging en ons niet te druk te maken om de scheidsrechter. Verder waren we dik tevreden over het spel tot dusver en gingen we vol goede moed de tweede helft in.

Direct na de rust gaven we onze voorsprong weg en kwam Noviomagum op gelijke hoogte. De Wageningers echter lieten zich niet gek maken en wisten te voorkomen dat Nijmegers voorbij schoten. We begonnen langzaam weer een voorsprong op te bouwen en kwamen tot een verschil van  drie punten (11-14). Noviomagum probeerde met een slotoffensief de schade nog te beperken en kwam een aantal keer gevaarlijk dicht in de buurt van de 14-14 maar gelukkig liet de scheidsrechter het eindsignaal klinken voordat de 14e was gevallen. Zo konden we, blij met een eindstand van 13-14, de punten mee terug naar het mooie Wageningen nemen.