23-09-2020 Débaldérin MW1 – Reehorst’ 45 MW2

Na een glorieuze overwinning afgelopen week op het Wageningse sportcomplex “Het Binnenveld”, was iedereen er klaar voor om Reehorst’ 45 MW2 te ontvangen op de Wageningse campus. Naast deze wedstrijd werden ook de aanstormende talenten gepresenteerd in het fluweelrode tenue met de welbekende koe als logo. De Débaldérin scouts hebben heinde en verre gespeurd naar nieuwe aanwinsten, waarbij zelfs de internationale spelersmarkt niet werd overgeslagen.  Met de reservebank goed gevuld werd de opstelling bekend gemaakt:

Aanval:                               Fons, Bart, Julia & Laura

Verdediging:                      Mark, Erik, Inge & Elke

Wissels:                              Stijn, Jurren, Anouck, Lisanne & An-chun.

Debutanten:                      Julia, Mark, Anouck, An-chun

Zodra het fluitsignaal klonk om 19.30 door onze eigen ingevlogen scheidsrechter Reinier, werd de toon gelijk gezet door een afstandsschot van Laura. Echter schoot Reehorst ook snel uit de startblokken en volgde de 1-1 al snel. Na de vakwissel dacht Erik “wat Laura kan, kan ik ook” en schoot de 2-1 van afstand erin. Toen zakte de wedstrijd als een plumpudding in elkaar. Bart kreeg het voor elkaar om drie strafworpen tegen te krijgen zonder tegendoelpunten te incasseren. Dit was mede door het fanatieke afvangwerk van Fons na elke genomen strafworp. Het werd een taaie wedstrijd en Reehorst kon weglopen tot 2-4. De eerste wisselronde werd geïntroduceerd en het vak van Fons werd gewisseld voor Stijn, Jurren, Anouck en Lisanne. Helaas konden ze het tij niet keren en werd de eerste helft in een slot gegooid met een 2-5 achterstand.

Na een oppeppende toespraak in de pauze door onze wedstrijdsecretaris Lisanne, ging iedereen weer vol goede moed het veld op. Dit was van korte duur omdat bij Reehorst de welbekende Midweek tactiek, bestaand uit het 10 meter schot en achter verdedigen begon te lopen. Ondanks een antwoord van Stijn die het 3e doelpunt op zijn naam schreef, liep de tegenstander uit naar 3-13. De 2e wisselronde was hard nodig en het vak van Bart maakte zijn herintrede in het veld. Dit worp zijn vruchten af, want de vedetten kregen de smaak te pakken. Fons, Stijn en Jurren prikten de bal van afstand erin. Het tij begon te keren en de stand werd opgekrikt naar 6-14. Tot grootte vreugde van de scouting werd er een afstander gescoord door de nieuwe aanwinst Anouck. Met nog 15 minuten te spelen werd Bart gewisseld voor de internationale aanwinst An-chun. De Taiwanees bracht een positieve spirit in de ploeg en de supporters en bankzitters begonnen op te leven. Kon het dan toch nog? Met An-chun als goede steun, gooide Fons er nog twee afstandsschoten in. Helaas was dit niet genoeg en werd de wedstrijd in het slot gegooid met een 9-15 eindstand.

Doelpunten makers:

Laura 1x, Erik 1x, Jurren 1x, Aounck 1x, Stijn 2x, Fons 3x

De andere wedstrijd in de poule, KV Wageningen – De Zwaluwen, werd ruim gewonnen door de Wageningers. Hierdoor staat Débaldérin tweede in de poule met maar één puntje achterstand op de Reehorst. Volgende week spelen we weer tegen de Reehorst. Tijd voor revanche dus!

Mark Veen