16-09-2020 KV Wageningen MW1 – Débaldérin MW1

Na de overwinning op de Zwaluwen stond deze week de wedstrijd tegen KV Wageningen op het programma. Maar niet voordat een aantal spelers samen pizza hebben gegeten voor de wedstrijd, want ja zo’n mooie 1+1 gratis aanbieding kun je natuurlijk niet laten liggen. Na deze heerlijke sportmaaltijd verzamelde het team zich op het mooie nieuwe complex van KV Wageningen. De opstelling was als volgt:

Aanval:

Fons, Bart, Marie-Louise en Lieke

Verdediging:

Jurren, Erik, Inge en Maryse

Wissels:

Reinier en Lisanne

De wedstrijd begon en Débaldérin kwam op achterstand door een afstandsschot van KV Wageningen. Maar gelukkig volgde voor Débaldérin ook snel de aansluitingstreffer, deze keer niet door Fons, maar op naam van Marie-Louise. Waardoor we weer op gelijke hoogte kwamen met KV Wageningen. Dankzij een mooie doorloopbal van Maryse kwam Débaldérin op voorsprong. Het leek even een spannende wedstrijd te worden want tot de 3-3 gingen beide ploegen gelijk op. Maar niets bleek minder waar, want door doelpunten van onder andere Erik en Fons, liepen we uit naar een comfortabele 3-7 voorsprong. Hierna hebben we nog één doelpunt van de tegenstander moeten incasseren, maar gingen we zelf ook vrolijk door met scoren. Dit resulteerde in de ruststand van 4-11.

Onze doelstelling voor de tweede helft was de 20 doelpunten aantikken, want dat deze wedstrijd gewonnen ging worden was ondertussen wel duidelijk. De tweede helft ging voortvarend van start door een mooi afstandsschot van Erik. Net zoals in de eerste helft scoorden de ploegen aan het begin om de beurt. Maar bij een stand van 6-13 begon Débaldérin aan een doelpuntenreeks van maar liefst 9(!) doelpunten zonder tegendoelpunten. Wat ons bracht tot een stand van 6-22 en daarmee dus ook de doelstelling voor de tweede helft behaald. Beide ploegen scoorden hierna nog een paar goals. De eindstand van de wedstrijd was 8-24

Doelpuntenmakers:

Bart 5x, Fons en Maryse 4x, Erik, Lieke en Lisanne 3x, Jurren en Marie-Louise 1x

Ook leuk om te vermelden is dat bij deze uitwedstrijd er een recordaantal Débaldérin supporters langs de lijn stond. Goed om te zien!

En na een gelijkspel tussen de Reehorst en de Zwaluwen gaat Débaldérin nu met 4 punten uit 2 wedstrijden aan kop in de poule.