09-09-2020 Débaldérin MW1 – Zwaluwen MW1

Even terug naar maart dit jaar, de midweek van Débaldérin zat nog volop in het zaalseizoen. Op het programma stonden nog een uitwedstrijd tegen de Hazenkamp en een thuiswedstrijd tegen de reeds gekroonde kampioen Novio Magum, beide uit Nijmegen. Uit werden slechts twee punten gepakt. Thuis bezaten de studenten echter nog de 100% score wat maar weer eens illustreert hoezeer zij zich thuis voelen op de Wageningse campus. Dit alles kwam zoals bekend stil te liggen en er zou geen wedstrijd meer worden gespeeld in het seizoen/collegejaar 2019-2020. Terwijl de lente zich in gang trok moesten we het zonder training of wedstrijden doen. Niet voor het eerst de wei in, ik bedoel kunstgrasveld op. Geen natte uitwedstrijden op grasveldjes en geen door hooikoorts afgedwongen wissels. Terwijl het collegejaar zich op het internet voortzette, deadlines verstreken en zelfs de fanatiekste midweekspelers enkel studiepunten scoorden, mocht er stillaan weer gekorfbald worden. Trainen op afstand met een vaste trainingspartner, trainen zonder partijtje. Die stip aan de horizon, de eerste wedstrijd van de herfst kwam steeds dichterbij. Voorlopig geen toernooien en van een weekendteam is ook nog geen sprake, nee al dat harde trainen in steeds afnemende eenzaamheid met als doel keihard knallen op woensdagavond.

En daar was het dan, de dag die je wist die ging komen. Débaldérin zou haar seizoen openen tegen Zwaluwen uit Zevenaar, een ploeg die overigens de nodige reiskilometers zal moeten maken want ook de andere twee ploegen (KV Wageningen en Reehorst) liggen voor hun flink stroomafwaarts. Op deze frisse woensdag in September kon het korfbalseizoen eindelijk los. Het veld werd met veel ijver uitgelegd en (eindelijk) debuterend Wedstrijdsecretaris Lisanne Glas maakte voor de wedstrijd de volgende opstelling bekend.

Aanval: Bart (C), Fons, Marie-Louise, Marly
Verdediging: Stijn, Stefan, Maryse, Rianne
Wissels: Erik, Lisanne, Lieke

Ook de AID had in augustus nog (aangepast) doorgang gevonden en afgelopen woensdag kon de eerste aanwinst  (Lieke) al debuteren in het rood-zwart. Stefan keerde terug van een sabbatical van een jaar. De wedstrijd stond onder leiding van Inge.

Het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten. Fons, weer met prachtiche sokken aan, opende net als zo vaak de score, alsof er niets gebeurd was de afgelopen maanden. Ook de tegenstander was scoren nog niet verleerd en pas na een 1-2 achterstand kon Débaldérin voor het eerst uitlopen. Mede door de lange dames kon Zwaluwen het spel aardig verstoren maar een surplus aan goede afstandschoten zorgden voor een ruststand van 7 -4. Na rust kon Débaldérin verder uitlopen, het gebrek aan wissels leek de Zwaluwen nu echt op te breken en bij 12 – 8 dacht de thuisploeg de buit misschien al binnen te hebben. De Zevenaarders begonnen echter ineens met scherp te schieten en bij 12-11 leek een spannende slotfase op komst. Débaldérin voerde de verdedigende druk op maar kon maar niet tot scoren komen. Een onderschepping bij het uitverdedigen stelde Marie-Louise echter instaat om met een voor haar kenmerkend schot de wedstrijd te beslissen.

Er viel nog veel te verbeteren aan het spel van de ploeg maar de eerste punten zijn in ieder geval binnen. Met deze overwinning erbij is Débaldérin midweek 1 al een indrukwekkende 6 maanden en 28 dagen ongeslagen!

Scores: Fons (3), Stijn (3), Erik (2), Marie-Louise (2), Bart (1), Rianne (1), Stefan (1)

Dankzij deze overwinning voert Débaldérin MW1 de ranglijst aan met evenveel punten als Reehorst MW2. Komende woensdag 16-09 speelt het om 20:30 uit tegen KV Wageningen. De derby vindt plaats aan de Marijkeweg.

Bart Schreuder