Het nieuwe jaar is ondertussen alweer even bezig, maar ook voor Débaldérin 1 was daar dan de eerste wedstrijd van het jaar. Terugkijkend op een eerste helft van het seizoen waar de studenten in de middenmoot zijn beland was er genoeg goede hoop om nog meer punten te gaan pakken. Ditmaal was SIOS ‘61 1 de tegenstander.

Herinneringen aan een doordeweekse veldwedstrijd op gras schoten door het hoofd toen men de Bongerd binnenstapte, gevolgd door het fluitsignaal die de wedstrijd inluidde. Débaldérin begon meteen goed met sterke aanvallen, waarna er door twee fraaie acties van Maarten Minkman al gauw 2-0 op het scorebord te zien was. Na de functiewissel viel het de Wageningse studenten echter zwaarder om te blijven scoren en vond SIOS ook al gauw de korf. Van de flitsende opening van de wedstrijd was niet bijster veel meer terug te zien. Hier moest wat aan gebeuren, dachten Joost Brombacher en Maarten Minkman, waarop zij met een paar scherpe schoten Débaldérin, weer op voorsprong, met 7-3 de rust in brachten.

Of het nou de geruststellende voorsprong of iets anders was, de Velpenaren begonnen duidelijk scherper aan de tweede helft en zetten de 7-5 neer. Na enkele moeizame aanvallen waarin het goal telkens net niet viel wisten de studenten uiteindelijk weer waar de korf stond, maar de voorsprong kon niet veel worden vergroot. Halverwege de tweede helft ingewisseld gooide Taric Schrader er een mooie one-hander in, waarbij de scheids floot voor een strafworp. Hij zag daarbij niet dat de korte kans er gewoon in ging. Na wat onenigheid hield de scheidsrechter voet bij stuk en werd er toch een strafworp voor gegeven zonder het doelpunt te tellen. Maarten Minkman miste dit buitenkansje om zijn doelpuntentotaal nog verder op te schroeven. Dit mocht gelukkig niet baten, want na een stand van 13-8 werd het eindsignaal gefloten. De eerste punten van het jaar zijn binnen, gevolgd met een voorlopige tussenstand van 3e in de poule! Komend weekend zal Wolderwijd in Wageningen op bezoek komen, zal het de studenten lukken om de punten in eigen huis te houden?

Doelpuntenmakers: Maarten Minkman 5, Rik Maasdam 2, Joost Brombacher 2, Merijn Moerland 2, Belle Tonk 1, Taric Schrader 1.