Het was een regenachtige dag geweest en het was nog maar de vraag of het tijdens de wedstrijd droog zou blijven. Een aantal team spelers hadden zich zelfs goed voorbereid door een thermo shirt aan te doen. Het was een thuiswedstrijd tegen De Hazenkamp. Het was lastig in te schatten wat voor een tegenstander het was, want ze hadden verloren van Noviomagum, waar wij van hadden gewonnen, maar ze hadden gewonnen van Skunk waar wij van hadden verloren. Het zou dus een spannende pot worden en dat is het ook geworden.

We begonnen vol goede moed met het veld uitleggen en vervolgens gingen we inschieten. Tijdens de warming up bleek het toch wat minder koud te zijn dan verwacht, waardoor sommige teamgenoten toch besloten het thermo shirt niet te gebruiken.

In de aanval begonnen Jurren, Reinier, Laura en Sanne. In de verdediging begonnen Kamiel, Jelmer, Lieke en Rianne. De wissels waren Bart, Lisanne en Nathalie. De wedstrijd werd gefloten door Fons.

De wedstrijd begon en het duurde niet lang voordat we een schot tegen kregen. Gelukkig hadden we Reinier die de stand meteen gelijk maakt met een korte kans. Helaas stond de verdediging niet helemaal op te letten, waardoor de tegenstander er 2 maakte en het 1-3 kwam te staan. Reinier en Jelmer vonden de stand niet zo leuk dus schoten er allebei een in. 3-3. Het ging toen gelijk op, want allebei de teams scoorde, waardoor het 4-4 kwam te staan. Reinier was erg op schot en dacht dat het tijd was om een voorsprong te maken en schoot er 2 achter elkaar in. We stonden 2 punten voor. Jelmer, met nummer 10, scoorde een ringloos doelpunt, waardoor hij zijn nummer 10 shirt voor de volgende wedstrijd ook weer veilig had gesteld. Bij de rust stonden we 3 punten voor. Helaas waren we na de rust nog steeds bezig met uitrusten, want we kregen zo 3 doelpunten achter elkaar tegen. Bart scoorde daarna nog een schot, zodat we weer voor kwamen te staan. Helaas scoorde de tegenstander daarna 4 doelpunten achter elkaar, waardoor we 8-11 achter kwamen te staan. Dit was even balen. Ondertussen was het ook licht gaan regenen, waardoor de bal glad was geworden. Bart schoot er nog eentje in, waardoor we nog een beetje terugkwamen met 9-11. Het einde van de wedstrijd was erg spannend en er vielen nog best wat doelpunten in het einde van de wedstrijd. Aan beide kanten vielen doelpunten, alleen het verschil was helaas al gemaakt. Uiteindelijk werd het laatste doelpunt door Jelmer gemaakt en was de uitslag 11-14. Reinier was de topscorer van deze wedstrijd met maar liefst 5 doelpunten!

Het was een spannende wedstrijd. De eerste helft waren wij echt beter, alleen de tweede helft waren we wat minder zuiver dan de tegenstander, wat maakt dat we helaas ook de tweede thuis wedstrijd hebben verloren.

Doelpuntenmakers: Reinier 5, Bart S en Jelmer 2, Jurren en Rianne 1

Volgende week hebben we de revanche wedstrijd tegen De Hazenkamp uit om 20:15. Tot dan!