Zoals de traditie bij de vereniging al lange tijd staat is de eerste thuiswedstrijd de uitgelezen kans om te debuteren. Dit werd ook vol enthousiasme gedaan, vier eerstejaars dames speelde voor het eerst mee in het midweekteam. Helaas geen heren debuten, maar Jelmer was terug om zijn tweede wedstrijd te spelen. Hij had wederom shirtnummer 10 veroverd, die hij verdiend had in de vorige wedstrijd.

Vol goede moed begonnen we met het uitleggen van het veld. Dit bleek een moeilijkere opgave dan verwacht. Na een iets rommelig start lag het veld uit en hadden we nog weinig maar weinig voorbereidingstijd. Bart gaf ons nog een peptalk en gaf aan dat ze vorige week dik verloren hadden. Dit zei helaas niks over de kwaliteit van het team van Skunk dat we tegenover ons hadden.
In de aanval begonnen Nathalie, Marike,  Bart S en Manou (als heer). In de verdediging begonnen Bart M, Jelmer, Milou en Femke. Op de bank begonnen Fons, Rianne en debutant Marieke. Het begon in de aanval wat slordig en veel ballen kwamen niet goed aan. Hierdoor werd er een hoop onderschept. De aanvallen kwamen daardoor niet lekker op gang en bij de tegenstander vielen twee schoten. Na de wissel wist Bart M vrij snel te scoren en hielden we de moed erin. Helaas kreeg de verdediging een stip tegen waarna Skunk trok hun voorsprong door tot 1-5.

We wisten dat we nu moesten handelen om het verschil kleiner te maken. Milou en Bart M scoorde beide een doelpunt waardoor we terugkwamen naar 3-5. Helaas was het antwoord van Skunk het maken van 5 doelpunten waardoor we 3-10 achter kwamen. Oei dat was toch wel een grote achterstand. Een te grote achterstand zo bleek het. Jelmer wist er nog 2 te scoren en Manou nog 1, maar dit was niet genoeg. Skunk scoorde er nog 6 en we eindigde de wedstrijd op 6-16.

Al met al was het geen slechte wedstrijd, maar zeker in de afvang miste we lengte waardoor we niet lang konden aanvallen. Ook waren wij minder zuiver dan onze tegenstanders, dus hadden we meer moeite in de afronding. Hierdoor kwamen we te kort in deze eerste thuiswedstrijd.

Na de wedstrijd werd er wel nog gezellig na geborreld met de spelers en de uitstekende supporters groep die aanwezig was. Een bittergarnituurtje getrakteerd door Bart S (voor zijn gemiste strafworp) en de avond kon weer goed afgesloten worden.

Scores: Jelmer en Bart M 2, Milou en Manou 1

geschreven door: Femke

Aanstaande woensdag spelen we tegen De hazenkamp om 19:30. Tot dan!