Daags(24/04/2014) na het heroveren van de koppositie door Débaldérin MW1 was het eindelijk tijd voor de seizoensouverture van Débaldérin 1. Door enkele verplaatste wedstrijden moesten de studenten uit Wageningen lange tijd wachten op deze wedstrijd. De rustperiode zou de ploeg goed doen, dat was de verwachting vooraf, maar niets was minder waar. Desillusie. Dat is het woord dat deze wedstrijd het best beschrijft. Vergelijkingen met de bekerfinale van het Nederlandse voetbal werden na dit debacle dan ook snel gemaakt.

Een groot en fanatiek publiek, een goede tegenstander, en een prachtige grasmat met verlichting. Wat kon er nog fout gaan? Alles dus. Namens Débaldérin was Saskia Feijen de enige die op het scoreformulier wist te komen, en dat is uiteraard veel te weinig om een wedstrijd in een overwinning om te zetten. Niet dat Hemur Enge veel scoorde, maar de Amerongers kwamen met 6 doelpunten geen enkel moment in de problemen. Achteraf werd er gezocht naar de oorzaak. Was het dan toch het gebrek aan wedstrijdritme? Zat de wedstrijd van de dag ervoor bij sommigen nog in de benen? Heeft de spanning de ploeg verlamd? De oorzaak is nog niet duidelijk, maar het gevoel dat we veel beter kunnen voert momenteel de boventoon, en dit gevoel nemen we mee naar de volgende wedstrijd!

Aanstaand weekend gaan we op bezoek bij SEV in Zelhem, de ploeg die Astrid Leferink onlangs verruilde voor Débaldérin. Een beladen wedstrijd dus! Vol goede moed bereiden we ons nu voor op deze wedstrijd, gesteund door de eerder genoemde vergelijkingen. Met de ploeg van de bekerfinale kwam het immers een week later ook helemaal goed, dus aan die gedachte houden we ons nu vast!