Op 23 april vond de return van vorige week plaats Débaldérin MW1 tegen Zwaluwen MW1. De wedstrijd van vorige week eindigde jammer genoeg in een verlies en vandaag was de kans om dit recht te zetten. In tegenstelling tot vorige week, waarbij de lange reisafstand geen probleem was om spelers te regelen, ging het deze week iets moeizamer. Misschien zat de wedstrijd van vorige week nog een beetje te hoog bij sommige?? Maar gelukkig was er een compleet team, en nadat de lijnen van het veld waren geplaats en de palen stonden kon de wedstrijd toch echt beginnen.

Na het eerste fluitsignaal gingen de spelers voortvarend te werk, maar vergaten zichzelf te belonen met een doelpunt na een goede avond. Hierdoor viel het eerste doelpunt helaas bij Zwaluwen. Maar Débaldérin kwam terug met een stevige tegenaanval, vlak na het eerste doelpunt viel dus al snel het tweede. Deze keer wel aan onze kant: Taric maakte er 1-1 van. Hierna werd er over en weer gescoord. Waardoor het na twee doelpunten van Joost 3-4 stond met de rust. Het was één doelpunt achter in de rust, maar de spelers waren nog vol goede moed. Na de beroemde uitspraak van Tarics coach in de Junioren: “je moet niet schieten om het schieten, maar schieten om te scoren” gingen de spelers weer vol goede moed het veld in. Dit wierp zijn vruchten af, want de eerste twee doelpunten na rust waren voor Débaldérin (een strafworp voor Tobias en een doelpunt van Emily). Hierna kwam zwaluwen terug tot 5-5, maar daarna hebben we het niet meer uit handen gegeven. Er werd achter elkaar gescoord door Tobias en Emily, waardoor we vier doelpunten loskwamen. In de laatste minuut werd het nog wel even spannend, Zwaluwen kwam terug met één doelpunt, maar dit was voor hun te laat om het nog goed te maken.

Zo nam Débaldérin revanche op een week eerder. Dit zelfs zonder morele support van de voorzitter en haar spandoeken is het dus gelukt om de overwinning in de wacht te slepen. Naderhand was er dus alle tijd en zin bij de spelers om gezamenlijk af te sluiten met een biertje (of wat anders te drinken).

Doelpunten makers: Tobias 4, Emily 3, Joost 2, Taric 1