Na de onfortuinlijke seizoenstart vorige week tegen Hemur Enge was het tijd voor Débaldérin 1 om het een ander recht te zetten. Om nog in de race te blijven voor de titel, moest deze week (03/05) SEV 2 (de oude thuis-thuis-vereniging van Astrid) uit in Zelhem verslagen worden. SEV, dat in de afgelopen drie wedstrijden ook nog niet in staat was gebleken een punt te pakken, was natuurlijk ook gebrand op hun eerste overwinning. 

Alle omstandigheden waren goed; de grasmeesters in Zelhem hadden het veld piekfijn in orde, de selectie had een comfortabele auto rit achter de rug (dankjewel Eline en Anna) en er was een heerlijk lentezonnetje om het geheel compleet te maken. De openingsscore was dan ook voor Débaldérin, de eerste bal van de hand van Saskia Feijen was meteen raak (0-1). Na deze snelle openingsgoal was het echter snel gedaan met de vreugde, SEV zette aan en maakte 3 goals op rij (3-1). Gelukkig hadden wij Saskia meegenomen, die deze week graag vaker dan één keer wou scoren. Dit deed ze dan ook, door middel van nog twee doelpunten, wat haar een zuivere hattrick opleverde en de stand weer op gelijke hoogte bracht (3-3). Hierna nam Débaldérin de wedstrijd over door middel van een doelpunt van de ingevlogen Oostenrijkse international Peter (3-4) en de afscheidnemende Maikel (3-5). SEV wist in de eerste helft nog één keer te scoren (4-5), maar Débaldérin kon toch nog met twee doelpunten verschil thee gaan drinken, door een doelpunt in de allerlaatste seconden van de eerste helft van Lennard (4-6).

De tweede helft begon eveneens voortvarend, Astrid maakte het haar oude club maar weer eens duidelijk dat ze haar nooit hadden mogen laten gaan (4-7). Hierna kende Débaldérin weer een mindere fase, waarvan SEV dankbaar gebruik maakte door snel wat doorloopballen te scoren en langszij te komen (7-7). Débaldérin liet zich echter niet zomaar aan de kant zetten! Door een sterk collectief, met een eervolle vermelding voor Nils, die vele duels uitgevochten heeft onder de paal tegen zijn ietwat oudere, bebaarde evenbeeld, wist Débaldérin weer een gat te slaan van vier doelpunten (7-11). Deze doelpunten kwamen op naam van Peter (die niet voor één doelpuntje helemaal naar Zelhem was afgereisd), Astrid (die graag nog een keer wou scoren voor haar oude publiek), Saskia (omdat ze er toch „pas” drie had gescoord) en Lennard (nou, gewoon omdat het kan). Aangezien de tweede helft een spiegelbeeld was van de eerste, wist SEV nog een keer tot scoren te komen (8-11) en was het laatste woord wederom voor Débaldérin, waar Peter ook zijn hattrick compleet maakte en de wedstrijd eindigde in een 8-12 overwinning. 

Met deze mooie overwinning heeft Débaldérin maar weer eens bewezen dat alles nog mogelijk is en een stap gezet naar mogelijk het tweede kampioenschap in de historie van het weekendteam. Met nog een afsluitende radslag van Maikel en enkele biertjes ter overwinning, was dit al met al een geslaagde middag. 

Doelpunten makers: Saskia F. 4, Peter 3, Astrid 2, Lennard 2, Maikel 1