Na het teleurstellende verlies uit bij Odik van twee weken geleden is het Débaldérin gelukt om de eerste punten van het zaalseizoen binnen te slepen. In de zelfstudieweek was er veel animo om mee te doen aan de thuiswedstrijd tegen Reehorst en de TC had in al haar wijsheid de volgende opstelling gemaakt:
Aanval: Inge (C), Florenske, Fons en Reinier.
Verdediging: Maryse, Sari, Erik en Matthias
Wissels: Marie-Louise, Laura, Bart en Stijn.

De opdrachten vooraf waren duidelijk. De tegenstander bleek een wat oudere ploeg en verdedigend moest dit fysiek overwicht worden omgezet in voldoende druk om het schotpercentage bij de tegenstander laag te houden, daarover later meer. Aanvallend moest er geconcentreerd en met een plan gespeeld en vooral gescoord worden.
De spelers knoopten dit goed in hun oren, want al snel had Reinier van afstand de 1 – 0 gemaakt en zo eindigde hij Fons zijn reeks van eerste doelpunten (vijf achtereenvolgende wedstrijden). Fons wist zelf ook snel de korf te vinden. Even later kreeg Matthias een strafworp mee die hij, zeer tegen de regels binnen Débaldérin, liet nemen door Erik. Deze faalde echter niet en door doelpunten van Maryse, Inge, Fons, Sari en uiteindelijk ook Matthias zelf liepen de studenten uit naar een 8 – 0 voorsprong. Nadat de wissels het veld betraden ter vervanging van de aanval deed Reehorst pas wat terug. Het nieuwe vak was wat onwennig maar wist toch via Bart de korf te vinden.  Laatstgenoemde moest vervolgens van twee verschillende tegenstanders lange afstandstegendoelpunten incasseren. Marie-Louise zette hierna van afstand de 10 – 3 ruststand op het scorebord.
In de rust werd geconstateerd dat er goed werd gespeeld en geschoten door Débaldérin en de tweede helft zou gebruikt worden om de puntjes op de i te zetten. Wel moest Débaldérin oppassen dat Reehorst niet te veel ruimte zou krijgen voor de schoten, afstand bleek immers niet veel uit te maken voor de bezoekers.

Aan het begin van de tweede helft zette Reehorst het offensief door en zo maakten de bezoekers via een vrije bal en weer een afstandschot van weer een andere tegenstander van Bart 10 -5. Even later werd het ook nog 10 – 6 en even leek de wedstrijd nog spannend te worden. Bart en Laura maakten het gat echter weer groter. Maar hetzelfde vak mocht ook weer 2 tegentreffers incasseren. Het eerste aanvalsvak was inmiddels weer terug. De scheidsrechter liet zeker in de tweede helft veel doorgaan en dit leidde soms tot vragende blikken bij de spelers. Na een ogenschijnlijke overtreding op Stijn waarvoor niet gefloten werd mocht Bart van 2 meter aanleggen en ook die bal ging er in, als bewijs dat je altijd door moet spelen totdat er gefloten wordt. De doelpunten bleven in het wisselvak van Débaldérin vallen want na nog één voor en tegen doelpunt kwam de 14 – 9 stand op het bord. Ook Florenske faalde niet van tweeënhalve meter, 15 – 9. Reehorst liet nog zien dat het niet alleen over de heren en van afstand kon scoren met twee doorloopballen en Fons moest het veld helaas verlaten. Dit was de laatste keer dat Reehorst tot op vier punten kwam want Débaldérin ging vrolijk door met scoren. In de laatste minuut leek Débaldérin nog het twintigste doelpunt te maken met een kans van de door Reinier vrijgespeelde Matthias. Deze kans kwam heel dichtbij, maar net niet dichtbij genoeg.
Volgende week woensdag speelt Débaldérin uit in Nijmegen tegen Keizer Karel. Op het veld werd hier in de stromende regen nog gewonnen maar in Wageningen was Keizer Karel sterker. De eerstvolgende Thuis wedstrijd (7-1-2020) is tegen Spirtit dat nu laatste staat in de poule.

Eindstand 19 – 12.
Doelpunten Débaldérin: Bart (5), Reinier (3), Fons, Inge en Marie-Louise (allen 2). Erik, Florenske, Sari, Maryse en Matthias (allen 1).