27 November 2019 – Odik MW1 – Débaldérin MW1

Al vroeg op de woensdag avond werd Débaldérin MW1, bij gebrek aan een zaterdagteam het vlaggenschip van de oudste studentenkorfbalvereniging ter wereld, verwacht in de Veluwehal te Barneveld voor de eerste zaalwedstijd van het seizoen. Deze dubbele hal was door een zeil in tweeën gedeeld en gespeeld werd er aan de linkerkant (gezien vanaf de parkeerplaats). Vanwege het vroege tijdstip waarop de wedstrijd zou beginnen (19:00), was besloten om met de auto naar Barneveld af te reizen. De twee nieuwe bestuursleden, inmiddels weer voldoende nuchter na de ALV van maandag, leverden zowel het voertuig als de besturing. Wouter had besloten om vanuit Ede de Valleilijn te nemen en toonde zo het nut van de overdaad aan stations in Barneveld aan. Het is natuurlijk volstrekt begrijpelijk dat deze pluimvee metropool drie treinstations heeft en het universiteitsgehucht Wageningen het met een stikker op het station Ede-zuid moet doen. Pieter, die eindelijk weer eens mee deed, kwam op eigen geleigenheid vanuit zijn werk in de jongste provincie des lands. Alle spelers waren ruim op tijd in de hal aanwezig en door het vlotte omkleden kon de wedstrijd zelfs wat eerder beginnen zodat er in principe de volle tweemaal dertig minuten kon worden gespeeld. Keuzeheer Stijn had naast zichzelf nog vijf dames en vijf heren tot zijn beschikking. Er zou door gewisseld worden en in de aanval begonnen Fons, Jurren, Inge en Eline. In de verdediging begonnen Pieter, Wouter, Lisanne en Marly. Maryse die nog de nodige supporters had laten overkomen, Bart en Stijn begonnen op de Bank. 

In het begin van de wedstrijd was Débaldérin duidelijk de betere ploeg. De eerste verdediging hield het goed dicht en in de aanval wist Fons uiteindelijk tweemaal te scoren. Helaas stond de tweede verdediging niet zo goed als de eerste en was ook de tweede aanval minder scherp want Odik wist terug te komen tot 2-2. Hierna ging de wedstrijd verder gelijk op. Want na de 2-3 van alweer fons en de 3 – 4 van Pieter wist Odik telkens gelijk te maken. Aan het einde van de eerste helft kreeg Débaldérin het zowel in het spel als in de afronding moeilijk. Topschutter Fons was inmiddels samen met Jurren gewisseld voor Stijn en Bart. Odik wist zodoende middels twee lange afstandsschoten uit te lopen naar 6 – 4. In de rust heerste bij Débaldérin nog de overtuiging dat er niet zoveel aan de hand was. De studenten hadden het betere van het spel gehad en als er geconcentreerder zou worden aangevallen en beter en met meer geluk zou worden geschoten zouden de doelpunten vanzelf gaan vallen. In het korfbal gaat het alleen, net als bij veel andere dingen, niet vanzelf. Odik bleef doorgaan met het scoren van lange afstandsschoten. En bij Débaldérin bleef het vooral stroef en onnauwkeurig. De scheidsrechter liet veel, erg veel, toe en dit leidde soms tot frustraties bij Débaldérin. Al moet gezegd worden dat de studenten ook een aantal keer goed wegkwamen na wat overtredingen die ze anders zeker niet zouden hebben gemaakt. Odik liep zelfs uit naar 8 – 5. En met Fons weer in de ploeg zette Débaldérin de achtervolging in. Na veel verwoede pogingen schoot Bart eindelijk raak, maar een daaropvolgende vrije bal tegen zette de stand weer op 3 verschil. De ploegen bleven om en om scoren tot het, via Fons en Stijn, 11 – 8 stond. Het lukte Débaldérin nog om met nog een paar minuten te gaan tot 11 – 9 te komen. Dit was van Lisanne tevens het eerste damesdoelpunt. Maar hierna tikte de secondes weg. Na een klein akkefietje bij de lijn en de laatste eretreffer van Bart was de wedstrijd helaas ten einde. Toen bleek dat Débaldérin als voorprogramma had gefungeerd voor een ander treffen in midweekpoule 017 (zaal). Het treffen tussen twee van de drie komende tegenstanders Spirit (07-01 thuis) en Keizer Karel (18-12 uit) eindigde in 5 – 11. 

Na afloop waren de conclusies duidelijk: de afronding was steeds net niet goed genoeg geweest en er waren te veel net-niet-ballen. Alleen Fons wist met 4 doelpunten een goed percentage te halen. De andere doelpunten werden gemaakt door Pieter, Stijn en Bart (allen 2) en Lisanne. Op de terugweg regende het erg hard, maar de Inge en Eline wisten iedereen veilig thuis te brengen. Bij deze wil ik Eline feliciteren met het halen van haar Rijbewijs.

Dinsdag 10 December speelt Débaldérin thuis tegen Reehorst MW2. Het is te hopen dat de afronding dan beter is.