Débaldérin MW1 – Spirit MW1
De eerste wedstrijd van het nieuwe decennium werd in de eigen zaal gespeeld, en daarom zou het maar al te mooi zijn als er een winst te behalen was. Een succesvolle prestatie was behaald tijdens het NSKK op 2 januari, soort Champions league, waarbij team Wageningen op de 4de plek van Nederland eindigde. Nu was het deze avond de taak aan Débaldérin MW1 om het ook laten zien in de normale competitie, elke week door schitteren is alleen weg gelegd voor grote namen en gelukkig heeft Débaldérin daar genoeg van. Er werd gespeeld tegen Spirit MW1, deze ploeg stond onderaan dus daarom was het al te belangrijk dat er gewonnen werd. Via deze wedstrijd kon Débaldérin zijn dominantie in de poule laten zien, daarom was er ook als doel gesteld om er lekker veel te scoren! Débaldérin begon in de volgende opstelling aan de wedstrijd:
Aanval: Eva, Rianne, Bart S (C) en Fons
Verdediging: Luce, Manou, Erik en Wouter
Wissels: Nancy, Lisanne, Bart M, Reinier
Iedereen stond zoals afgesproken een kwartier van tevoren een soort van klaar om in te schieten, na een korte bespreking met een typische ongecontroleerde high-five ronde, kon er aan de wedstrijd begonnen worden. De aanval had toch moeite om het eerste doelpunt te maken, maar de verdediging stond goed. Uiteindelijk meldde Fons zich, toch de vaste gast voor het eerste doelpunt, en gooide 2 keer raak. De 2de verdediging stond toch minder goed waarna het 2-1 werd, dit was tevens het eerste maar ook laatste tegendoelpunt van de eerste helft. Hierna was Débaldérin los en werd er op alle bedenkbare manieren gescoord. Doelpunten werden gemaakt door Erik, Eva, Fons, Wouter, Manou, Bart S en Reinier. Voor rust was er ook nog de vakwissel waarbij Nancy haar debuut maakte voor Débaldérin. De uiteindelijke ruststand was 10-1.
In de rust was er weinig te bespreken, de wedstrijd ging namelijk goed en was al bijna beslist. Er werd als doel gesteld om zo door te gaan en de 20 doelpunten te halen. Débaldérin ging goed uit de startblokken en begon meteen weer met scoren door doelpunten van beide Bart’s en Eva. Maar daarna kwam er toch nog een vernedering nadat de tegenstander van onze aanvoerder de bal van de middenlijn de mand in emmerde. Om dit te doen vergeten scoorden beide Bart’s opnieuw na elkaar 15-2. Nancy deed verscheidene pogingen om haar debuut te bekronen met een doelpunt om de harten van de supporters te winnen, helaas ging de bal er steeds net niet in. De 2de helft werd gekenmerkt door afstandsschoten en deze volgde elkaar de hele tijd op tot een stand van 19-4. Reinier nam het 20ste doelpunt voor de rekening en was het doel bereikt 20-4. Débaldérin zakte in de eindfase een beetje weg en kreeg nog een paar doelpunten tegen, maar Luce en Lisanne scoorden er ook nog een paar. De eindstand: 22-7
Volgende week wordt er tegen de eerste plaats gespeeld, namelijk in Nijmegen tegen Noviomagum. Hier kan het verschil tot de koploper dus verkleind worden tot 2 punten!
Doelpuntenmakers: Fons (4). Bart S, Reinier en Bart M (allen 3). Erik, Eva en Lisanne (allen 2). Wouter, Manou en Luce (allen 1).