Twee weken geleden verloren we nipt in het koude Veenendaal tegen SKF. Deze woensdag was het tijd voor de return. Ondanks de stromende regen waren we gemotiveerd onze revanche te pakken. Voor mij (Sanne) was het ook een bijzondere wedstrijd; het was voor mij na 6 jaar de allerlaatste officiële wedstrijd in het shirt van Débaldérin. Het is voor nu mij nu echt tijd om het burgerleven te gaan omarmen. Goed, weer over mijn allerlaatste wedstrijd.

Ik mocht in een vak beginnen met Maaike, Deen en Bart M. In het andere vak begonnen Jurren, Tom, Marie-Louise en Amber en onze wedstrijdsecretaris Willemijn begon op de bank. Voor Maaike was het ook een bijzondere wedstrijd. Dit was haar allereerste wedstrijd voor Débaldérin. Lekker symbolisch dus dat wij samen mochten spelen. Een ander unicum, we hadden gewoon een volledig team tegen SKF. Die zullen ook wel onder de indruk zijn geweest.

De wedstrijd begon niet best. Het ging nog harder regenen en de doelpunten vielen maar niet. Ik denk dat het wel 10/15 minuten duurde voordat het eerste doelpunt van de wedstrijd viel. Deze mocht Bart M op zijn naam schrijven. Vanaf dat moment kwamen we op gang. Ik mocht zelf de 2-0 op het scorebord zetten en we gingen lekker door met scoren. SKF was denk ik moe van een zware werkdag of de lange autorit naar Wageningen, want SKF was geen schim van de ploeg die ze vorige wedstrijd waren. Ze scoorden maar 2 doelpunten in de hele eerste helft. Wij kwamen tot 8, mede door doelpunten van Amber, Willemijn, Bart en ik.

Nu ik toch dit verslag mag schrijven wil ik even een shoutout naar Willemijn geven. Waar ze op de training nog de opmerking van Chris moest aanhoren dat ze met de oefeningen alles scoort en met het partijen niks, heeft ze deze wedstrijd laten zien dat ze ook lekker kan meescoren. Willemijn mocht 3 doelpunten achter haar naam zetten. Ondanks dat het weer in de tweede helft een stuk beter werd, werd ons spel niet echt beter. Op een gegeven moment begon het meer op walking korfbal te lijken dan op het fanatieke en intensieve midweekniveau (😉). Wel bleven wij lekker door scoren en kwamen wij uiteindelijk op 16 doelpunten uit. Deze wedstrijd hebben wij wederom laten zien (op de wedstrijd tegen Skunk na, dat ging even fout) dat wij stabiel in het verdedigen zijn. Zo lieten wij er deze wedstrijd maar 6 door. Solid verdedigend werk dus. Ondanks dat de mannen ondervertegenwoordigd zijn in de scores, hebben deze ook top werk geleverd met de mooie rebounds en assists. Ik ben blij dat ik mijn 6-jarige korfbalperiode mocht afsluiten met een mooie overwinning op ons mooie korfbalveld waar al over gesproken werd toen ik net lid werd.

Scores: Sanne (4), Bart (3), Willemijn (3), Amber (3), Maaike (2), Marie-Louise (1)

Sanne Huijgen