Een select groepje Débaldériners heeft de Domcup bezocht. Het drukke lustrumjaar lijkt nu toch wel te gaan tellen binnen Débaldérin want alleen de echte strijders hadden nog puf over om het toch zeer bereikbare toernooi van onze westerburen te bezoeken. Daarmee was het niet minder leuk want met “wappies & gappies” had de broer van Jelmer (en de rest) een leuk thema bedacht, op basis van het themafilmpje dachten veel verenigingen (en wij ook) dat het vooral om internetgekkies ging. En omdat wij groot fan zijn van Joardy Film én omdat wij toevallig ook trainingspakken hebben ging Débaldérin verkleed als Harco. Ook op het feest waren bijvoorbeeld Judeska, Wilco en “DIKKE BMW”’s. Over het feest kan ik verder niet heel veel zeggen, als je maar met 4 bierdrinkers hebt zijn die kannen bij Olympos namelijk best wel groot. We zijn Debbie niet kwijtgeraakt en we hebben de dweilmachine bestuurder (lezen we mee @SCBdeBongerd) vanuit de feestzaal aangemoedigd bij zijn belangrijke werk. De zondag begon direct met een flink minpuntje want vanwege datzelfde dweilen (in een andere zaal) moesten we dus echt tering vroeg op. Meer dan 2 uur voor onze eerste wedstrijd. Echt niet te filmen. Daar moet ik nou echt van huilon.

We waren bij de wedstrijden maar met 8, dus wisselen was er niet bij. Scoren wel want in de eerste wedstrijd draaide het vak met Inge, Marie-Louise, Deen en Reinier als een zonnetje. Reinier nam hierbij een dienende rol aan. De eerste wedstrijd werd met 5-3 gewonnen van Vakgericht. In de 2de wedstrijd tegen Paal Centraal lieten we de vakken dan ook hetzelfde en ook hier was er lang uitzicht op een resultaat. Maar helaas kwam er wat zand in de motor en werd er met 6-4 verloren. Tegen Attila konden we geen vuist maken waardoor de laatste wedstrijd alleen maar om de eer ging. Lang leek Débaldérin mede dankzij onze onwelwillende invaller van PC (Iemand had Jelmers eten gestolen dus die kon nog niet meedoen) af te sluiten met een overwinning maar in de laatste minuut lieten we Erasmus helaas langszij komen, 4-4. Hierna was er voor Débaldérin ruim de tijd om te douchen, finalewedstrijden te kijken en vast in te pakken voor de terugreis. Er werd afgesloten met taart ’s avonds natuurlijk passantje, dat was ouderwets genieton.

Bedankt aan de H.E.B.B.E.S en de orga in het bijzonder voor het organiseren van het toernooi. De Groeton en tot volgend jaar.