Wageningen 19-09-2018

Nadat het weekendteam op zaterdag punten pakten in de derby tegen de plaatselijke KV mocht de midweek ook eindelijk haar seizoen openen. Naast de debutanten Stijn (eerste wedstrijd voor Débaldérin) en Esther (al wel bij het weekendteam meegedaan) stuurde de thuisploeg ook Rianne, Anne, Marly, David, Pieter en Bart het veld in. Herintreders Pim en Rosan begonnen op de bank maar vielen spoedig in. De opening was voor zwaluwen maar al gouw daarna nam Débaldérin de leiding over. Ondanks legio gemiste kansen konden ze via 3-2 uitlopen naar 9-2 en uiteindelijk een 10-3 ruststand. Op dat moment had de helft van de thuisspelers de korf al gevonden. Na rust ging Débaldérin onverstoorbaar door om de bezoekers uit Zevenaar op afstand te zetten. Niet altijd wist de midweek wat het met de vele ruimte en kansen aanmoest maar toch had 10 minuten voor tijd bijna iedereen gescoord. Op dat moment kwam ook Anne, die tot dat moment had laten zien een echte teamspeler te zijn, van de nul af. Bij 23-7 floot scheidsrechter Andre onder druk van wat voetballers af en kon de overwinning gevierd worden. Débaldérin was de gehele wedstrijd de betere ploeg en lijkt zich met deze uitslag te manifesteren als titelkandidaat. Desgevraagd maant Wedstrijdsecretaris Bart Schreuder iedereen vooral tot kalmte. “Het is nu echt nog te vroeg om over een kabo te gaan praten, eerst maar eens een uitwedstrijd winnen. Op dit moment ligt de focus voor 100% op de derby tegen KV Wageningen MW1”. Doelend op woensdag 20 september wanneer de WSKV misschien wel voor het laatst aantreed op de Dolderstraat, een van de velden waar het qua competitie allemaal begon.

Topscorers waren overigens de 2 eerstejaars met Esther 5 en Stijn 4.