Débaldérin MW1 pakt eerste punten na knallende derby

Woensdag 11 april 2018, sportpark de bongerd. 19:30 uur. De spanning stijgt in aanloop naar de wedstrijd waar Wageningen en mischien wel de hele vallei al weken naar uitkeek. De kaarten waren al uitverkocht en de uitzendrecten geveild. Beide ploegen verzamelden, voor studenten begrippen, ruim op tijd. Er was echter èèn probleem: de lijnen moesten nog gelegd worden en de expertise om dit te doen was niet in grote getalen aanwezig. Gellukig gaf scheidsrechter Rik snel een cursus lijnenleggen. Na een leerzaam process kon de wedstrijd beginnen. Bij de ouderen deed minimaal een oud lid mee, die overigens vond dat we de verkeerde kleur aan hadden. Deze werd echter vakkundig aan de ketting gelegd. Na de warming-up kon de strijd losbarsten. Omdat dit milieu vriendelijk Wageningen is bleef het vuurwerk achterwege.

De opstelling van de thuisploeg:
Aanval: Reinier, Arjan, Laura en Vivian.
Verdediging: Bart, Pieter, Inge en Anne
Wissels: Marie-Louise en Wouter

De wedstrijd begon en al snel kwamen de jong van geestigen op voorsprong via Reinier. Deze voorsprong was echter van korte duur  doordat KVW al snel gelijk maaktte. De tweede aanval van Débaldérin kwam ook snel tot scoren maar daarna brak een lange doelpuntloze periode aan. Vele kansen werden door bijder ploegen gemist. Na vele inaccurate pogingen brak Débaldérin via een kort kansje van Pieter opnieuw de ban. Het eerste aanvalsvak van de studenten wist weer snel twee goalen te maken. Dit bracht een 5-1 ruststand op het 'bord'. Twee inmiddels gewisselde spelers waren intussen op jacht naar thee, bonnetje komt nog bestuur, wat er toe leide dat het publiek de tweede helft er warmpjes bij zat. De tweede helft werd ingeleid tot opnieuw een erg, erg, erugh lange periode zonder ballen door de korf. Pas tegen het einde van de lifescience derby kwam de wedstrijd weer los met doelpunten aan beide kanten. Bij een 8-3 stand floot de heer Maasdam af. Onder luid applaus werd het veld weer opgeruimd. De studenten keken toen al uit naar de return alsook de burgers die zinden op wraak. In de derde helft werd de derby-overwinning rijkelijk gevierd.

Doelpunten: Reinier 3, Pieter 2, Marie-louise, Anne en Vivian allen 1.

Stand in Midweek veld vj-M-036

Zetten MW1 2 uit 1
Débaldérin MW1 2 uit 1
KV Wageningen MW1 2 uit 2
DOT (O) MW1 0 uit 2

Volgende week dinsdag speelt de midweek om 20:00 op sportpark de Rusheuvel in Oss uit tegen DOT.
Komt allen!!! Er is helaas geen supportersbus.