26-02-2019
Reehorst MW1 – Débaldérin MW1

Op Dinsdag trokken de Wageningse StuKo’s voor de eerste maal die week naar de DVO hal in Bennekom. Om het zichelf nog wat moeilijker te maken was er eerst hard (en internationaal) getrained.  Na vele ‘breakthrougballs’ en een potje ‘Butter Cheese and Eggs’ uiteraard gewonnen door het masculiene deel van de vereniging, togen Eva, Inge, Marie, Esther, Reinier, David, Bart en Pieter naar  de andere kant van de Mansholtlaan, wouter sloeg de training over om zich volledig op de wedstrijd te concentreren. Aldaar bleek niet DVO maar Reehorst de opponent. Wat ook bleek was dat de Bart de verkeerde shirts mee had genomen. De spelers weigerde in ongewassen toernooishirts te spelen, gelukkig was Pieter met de Auto en hij en Bart sjeezden naar Wageningen op en neer voor een schoner tenue. Toen zij eenmaal terug waren kon de wedstrijd beginnen.

Esther, Marie-Louise, Reinier en Bart begonnen in de aanval. 6Inge, Eva, Wouter en David begonnen in de verdediging en Pieter kon ff bijkomen van het heen en weer rijden. In de eerste minuten stond de legendarische oud trainer Andre langs de kant. Dit inspireerde de WSKV’ers en zo kon Bart via een kort kansje achter de korf de score openen: Reehorst liet zich echter niet intimideren door deze goede start van DBD en maakte direct de 1-1. Tot de 5-5 bleven beide ploegen om en om scoren en vlak voor rust sloeg de thuisploeg (en voor de duidelijkheid dit was reehorst) een gaatje en met 9-6 konden beide ploegen gaan rusten.

Wat de studenten in de rust met elkaar besproken hebben zal een misterie blijven maar vlak na rust kwam Debalderin terug in de wedstrijd en via 9-9 en 10-9 mocht Wouter vanaf twee-en-half aanleggen voor de 10-10 daarna kon hij welverdiend even naar de kant. Deze spannende stip was voor Débaldérin het teken om nognaals gas bij te geven. Esther en Reinier schoten van afstand DBD naar een voorsprong van 2 punten. Reehorst liet zich echter niet uit het veld slaan en even later stond her alweer 13-13. Eva en Bart zette de Stuko’s weer op 2 goallen voorsprong. Maar andermaal kwamen de Edenaren langszij. Een bloedstollende slotfase leek in het verschiet te liggen en die verwachting kwam ook zeker uit. Kansen over en weer, 2 aanvallers van DBD die het verschil tussen uit en thuisploeg of het scorebord in zijn geheel kwijt waren, het zat er allemaal in. Vier minuten voor tijd maakte wouter een onvervalste Breaktroughball en dit bleek ook de doorbraak voor Débaldérin te zijn. Hierna waren er namenlijk vooral veel korte aanvallen (aan beide kanten) met veel overhaaste schoten van afstand (aan beide kanten !?) maar geen bal ging er meer in.

1 minuut voor tijd kwam Mathijs de hal binnen en floot de scheidsrechter af en dus  had Débaldérin de eerste van 2 wedstrijden die week in de DVO hal gewonnen,

Goallen: Eva 5, Esther 3, Reinier 3, Wouter 2, Bart 2, Marie-Louise 1.