Het was voor Débaldérin een drukke week. Maandag ALV, Dinsdag trainen, woensdag een wedstrijd en dan donderdag ook nog trainen. Daarbij waren veel leden eigenlijk nog moe van de G-Cup. Het was dan ook niet gek dat er maar moeizaam animo werd gevonden voor een herfstig fietstochtje door het binnenveld van en naar Veenendaal. Op woensdagochtend hadden er zich slechts 7 vrijwilligers aangemeld: Willemijn, Amber, Nathalie, Jurren, Deen, Bart en Bart. Er werd flink gepushed maar er werd maar geen 4de dame gevonden en ook een extra heer (gewoon voor de gezelligheid) melde zich maar niet aan. Reinier gaf aan dat hij wel mee wilde gaan als het nodig was maar dat hij niet met de fiets kon gaan. Hij moest nog tot 20:00 trainen geven in een sfeerloze sporthal in Noordwest. En over dat fietsen ontstond nog meer discussie. Nathalie wilde absoluut niet fietsen, Jurren claimde bij hoog en bij laag dat hij daar te oud voor was. Amber leek het ook niks, Bart S zou dan na zijn stagebedtijd pas weer in Wageningen komen (en hij meende als autoleverancier niet te hoeven fietsen). En er was ook nog steeds geen 4de dame.

Rond etenstijd werd besloten dat er dan maar een heer als dame moest spelen en dat de vrijwilligers, daar mag best voor geklapt worden, Bart M, Deen & Willemijn zouden gaan fietsen. Ze zouden dan vanaf de aanloop vertrekken zodat de spullen in de auto konden. Bart Merks wou per se vanaf de Haarweg vertrekken want dan kende hij de weg. Dus de auto zou vanaf de Haarweg vertrekken, Reinier ophalen bij de aanloop en dan naar Veenendaal gaan. Dat er een heer als dame zou spelen was controversieel. Het mag anno 2023 van de bond gewoon in het midweekkorfbal maar de conservatieven binnen Débaldérin waren eerder dit zaalseizoen zwaar gepikeerd toen de Hazekamp met een heer als dame aantrad, in die wedstrijd kon de overwinning de emoties gelukkig wat kalmeren.

De fietsers waren eerder in Veenendaal dan de auto-crew. Bart Merks had Deen en Willemijn keurig door het donkere binnenveld geleid. Tijdens de wedstrijdbespreking in de duplo hoek van de SKF kantine werd besloten dat Jurren als dame zou spelen en aan de opstelling werden nog wat laatste verbeteringen aangebracht. Dit allemaal ondankszij de grote belangstelling van een aantal spelers voor het kleuterspeelgoed. Wie met slechts 8 spelers gaat korfballen kan immers niemand meer van vak wisselen als de wedstrijd eenmaal is begonnen. In de aanval begonnen uiteindelijk Nathalie, Amber, Deen en Bart S. De wedstrijd begon zoals dat uit gaat in de verdediging met Willemijn, Jurren, Reinier en Bart M. Omdat er geen wissel was moet ik jullie het scoreverloop verschuldigd blijven, maar ik weet nog wel dat we op 0-7 voorsprong kwamen. SKF verdedigde achter, gaf weinig druk en vooral bij de 2de, 3de of zelfs 4de bal kon Débaldérin vaak van comfortabele afstanden aanleggen. Vooral Nathalie was vanaf die afstand dodelijk zuiver. Het moet gezegd dat wij ook gewoon heel goed speelde, met het acceptabele schotpercentage en vlotte maar wanneer nodig ook geduldige spel deed Débaldérin werkelijk alles goed wat het normaal fout doet in dit soort wedstrijden. Bij een stand van ongeveer 1-8 (of 2-7) sloeg het noodlot genadeloos toe. Willemijn, spelend in een vak dat toch al niet ruim in de dame zat, viel uit met een pijnlijke enkel. Het resultaat was dat Débaldérin in het ene vak met 2 dames en 2 heren verder speelde en in het andere vak met 3 heren (waarvan Jurren als Dame). Ook met het nummerieke overwicht kwam SKF niet echt beter in de wedstrijd. Ondanks de vrouwelijke aandacht, ehm ik bedoel tegenstand heerste Jurren in de rebound en de schutters van Débaldérin bleven de eerste helft gewoon door gaan met raak schieten. In de rust werd geconcludeerd dat het de goede kant op ging (2 – 13). Aan het begin van de 2de helft schoot SKF zowaar uit de startblokken en verdubbelde hun score. Débaldérin pakte de draad echter ook weer op en even leek zelfs de 30 doelpunten binnen bereik. Willemijn was ook weer voldoende hersteld om haar rentree te maken. Richting het einde van de wedstrijd stokte de productie in het eerste aanvalsvak echter, zelfs een doelpunt van Bart S werd afgekeurd omdat de scheidsrechter al had gefloten voor een overtreding op Deen. Uiteindelijk werd er toch gescoord en van vak gewisseld. Waarna de doelpunten weer loskwamen. Helaas was dit niet genoeg om 30 goals te halen, misschien komt het wel omdat we van SKF maar 2 x 25 minuten mochten spelen. Maar met 10-28 werd er toch een zeer respectabele eindstand bereikt. Na afloop werd er met de eerder genoemde duplo nog een mooi aandenken aan deze stand gefabriceerd.

Een greep uit de mooiste goals

· In de eerste helft wist het eerste aanvalsvak via Nahtalie te scoren nadat er slechts één pass aan vooraf ging.

· Reinier speelde zichzelf vrij en schoot op de korf. Jurren ving hem af en liet Reinier een tweede keer aanleggen, weer op de korf. Reinier ving deze bal zelf en nam een kansje, mis. Hierna ontving Reinier de bal een 4de keer en dit keer probeerde hij het maar met één hand: raak.

Scores: Nathalie (7), Bart Merks (6), Reinier (6), Bart Schreuder (4), Amber (3), Jurren (1) ongeclaimed (1).

De trotse souvereine koploper in midweek poule 13 speelt dit kalender jaar nog één wedstrijd. Op dinsdag 19 December word de tentamenweek opgeleukt met de unieke kans om zowel te trainen als uitwedstrijd bij DVO te bezoeken/te spelen. DVO is een van de 3 ploegen die met 2 uit 2 3de staat in de poule dus er kan andermaal een belangrijke stap naar het kampioenschap worden gezet. Op de 2de plek staat de Hazekamp dat al in Wageningen op bezoek kwam. Hieronder de doelpuntenmakers in de zaal bij Débaldérin. Informatie over het bezoeken van de wedstrijd DVO – Débaldérin kan worden gevraagd aan Chris, Sanne van de Veen of Matthijs.

Scores en aantal wedstrijden dit seizoen

SpelersAantal wedstrijdenGoals
Bart Merks311
Nathalie311
Reinier210
27
Bart Schreuder25
Kamiel14
Stijn13
Jurren32
Fons12
Willemijn22
Marieke21
Marie Louise21
ongeclaimed1

Bart Schreuder