Zachtjes vloekend arriveert de selectie van Débaldérin afgelopen zaterdag bij de Bongerd: de voetballers hebben het kunstgrasveld in gebruik, wat voor ons betekent dat er op gras gespeeld moet gaan worden. Terug naar vroeger, toen er altijd op gras gespeeld werd. Alleen de (altijd scheefhangende) rieten korven misten. Het beruchte middenvak heeft niemand van ons meer meegemaakt, gelukkig maar.

Nadat de scheidsrechter de situatie gelukkig had goedgekeurd, kon er begonnen worden aan de wedstrijd tegen SDO(W). In het najaarsseizoen speelden we hier een dramatische tweede wedstrijd van het seizoen tegen, dus er was zeker nog wat sportieve revanche te behalen, onder het motto slechter kan het zeker niet. En dat was te merken. In de eerste helft ging het best wel goed en kon SDO goed ontregeld worden, mede doordat SDO van afstand niet al te best schoot en er veel verdedigende rebounds gepakt konden worden. Zo kon Débaldérin haar eigen spelletje lekker spelen, en mede aan de hand van 5 damesdoelpunten (allemaal minimaal 1) in de eerste helft, stond er bij rust een niet onverdienstelijke 6-5 voorsprong op het bord.

Vol goede moed door naar de tweede helft dus, en waar Débaldérin graag door wilde op hetzelfde ritme van de eerste helft, had SDO de boel omgegooid: Allard werd uit de rebound gehouden en de mensen die iets beter schoten gingen de kansen nemen. Bij Débaldérin speelde een syndroom-achtig probleem op dat al het hele seizoen aanhoudt, namelijk dat er de tweede helft (flink) minder gescoord wordt. En SDO ging even hard aan de slag. Ondertussen gaf Menno aan last te hebben van een knie, dus uit voorzorg werd Bart Schreuder ingevlogen om zijn debuut te maken bij Débaldérin 1. Met een verdienstelijke benoeming van de heer van SDO die tot drie keer toe een doorloopbal achterover in de korf gooide, eindigde de wedstrijd in 9-19. Débaldérin likt haar wonden en kijkt uit naar de volgende zaterdag, ons aller favoriet: 5 mei. Dan geen wedstrijd, hoewel, niet op het korfbalveld, maar eerder met de tap. Over twee weken korfballen wij wel weer, dan de studentenderby tegen Hebbes, in Utrecht om 15:30. Tot dan?

Doelpunten: Belle 3; Reinier 2; Anouk, Sabine, Saskia, Bart 1