Soms loopt het allemaal niet zoals je graag zelf zou willen. Door enkele afzeggingen van weekenden en weinig geluk met de verplaatsing van deze wedstrijden, en de absolute eis dat alle wedstrijden voor 2 juni afgerond moesten zijn, gebeurde het dat Débaldérin 1 afgelopen week nog drie wedstrijden moest spelen in 4 dagen. Met man en macht werden zo veel mogelijk mensen gecharterd om reserve te zitten of te spelen, en het bleek te lukken om elke wedstrijd een team op de been te kunnen brengen. En zo geschiedde.

Op woensdagavond kwam KIOS’45 naar Wageningen, een ploeg die nog één winstpartij nodig had om kampioen te worden. Voor Débaldérin was dit de wedstrijd waarin de meeste wijzigingen in de ploeg waren, en dat was toch te merken. KIOS schoot met name de eerste helft loepzuiver, wat resulteerde in een 5-25 ruststand. Na de rust was er wat meer ruimte voor gezelligheid en konden beide teams rustig toewerken naar het einde van de wedstrijd. Voor het massaal meegereisde uitpubliek (toch best een stuk rijden!) werd er afgefloten bij 8-33. KIOS kon tevreden haar kampioenschap gaan vieren, waarvoor uiteraard van harte gefeliciteerd! Débaldérin kon terugkijken, zeker met het zeer gewijzigde team, op een prima wedstrijd. De eervolle vermelding van de avond is toch zeker voor Bart, die 5 van de 8 doelpunten voor Débaldérin maakte!

De volgende avond stond er toch een kleine ‘degradatiekraker’ op het programma, hoewel degradatie niet mogelijk is natuurlijk. KC Doorn kwam naar Wageningen, en dat bleken eerder in het seizoen vaak stevige maar spannende wedstrijden te zijn. In een wat meer gebruikelijke opstelling begon Débaldérin furieus aan de wedstrijd, en binnen mum van tijd was er al een klein gaatje geslagen naar 4-1, en vooral Sabine was in deze fase zuiver. Toen de Wageningse storm wat begon te liggen, kon KCD haar eigen spelletje wat meer oppakken, en weer rustig dichterbij kruipen in de score. Na een 8-5 ruststand ging KCD hier rustig mee verder, en Débaldérin had toch moeite met de felheid van de tegenstanders, en leek wat moeier. Toch kon het blijven meescoren, waardoor het op 11-11 weer gelijk was. Saskia leek even de winst binnen te slepen, maar Doorn kon nog gelijk maken waardoor de eindstand op 12-12 bleef steken. Enerzijds bleef het gevoel hangen dat er misschien toch een winst in had gezeten, maar anderzijds is een gelijkspelletje toch een absoluut winstpunt dit seizoen!

De week werd op zaterdag afgesloten tegen Hemur Enge, in Amerongen. Ook hiermee waren er al een aantal stevige duels uitgevochten gedurende het seizoen, waarin Hemur Enge toch vaak vrij soeverein de betere bleek te zijn. Toch een bijzondere wedstrijd, al was het maar om het grote aantal spelers van wie het de laatste wedstrijd voor Débaldérin 1 is. Met een niets-te-verliezen mentaliteit begon Débaldérin weer heel lekker aan de wedstrijd, mede geholpen door het grote aantal kansen dat Hemur Enge zelf liet liggen. Gedisciplineerd korfbal en het zoeken naar de goede kansen had de overhand, en de Amerongers leken niet helemaal lekker in hun spel te zitten. Zo kon er, na één van de beste helften van Débaldérin dit seizoen, gerust worden met een 4-7 voorsprong. Toch wilde ook Hemur Enge het seizoen goed afsluiten, en begonnen aan een flinke inhaalrace na rust. Na onder andere twee klassieke ‘Rik-schoten’ (heel hoog, maar heel zuiver!) werd het bij 9-9 toch gelijk, waarna Hemur Enge haar goede bedoelingen kracht bijzette door gelijk door te zetten naar 12-9. Met een laatste krachtinspanning (1x Allard, 2x Tobias) leek er nog een verrassend punt behaald te gaan worden, maar in de laatste minuut werd dan toch de 13-12 binnengeschoten en bleef de winst in Amerongen. Een puntje was mooi geweest, maar Débaldérin had het vuur aan de schenen van de tegenstander gelegd en kon toch tevreden het seizoen afsluiten.

Over het algemeen een intensieve week, waar misschien meer punten behaald hadden kunnen worden, maar er toch met een prima gevoel het seizoen afgesloten kon worden. Aan het einde van het seizoen horen er natuurlijk ook bedankjes te zijn, dus bij deze onze oneindig grote dank aan: alle invallers, reserves, supporters, scheidsrechters, tegenstanders: voor het mogelijk maken van alle wedstrijden deze week! Saskia: voor het volledig uitspelen van alle drie de wedstrijden deze week! Tobias en André: voor alle trainingen en wijze lessen dit seizoen! Alle afscheidnemers van Débaldérin 1: voor jullie inzet dit seizoen en alle andere seizoenen! En, natuurlijk, u, onze trouwe volger: bedankt!