7-10-2020 Zwaluwen MW1 – Débaldérin MW1

Afgelopen woensdag werd het verste affiche van de kalender gespeeld. Een belangrijke wedstrijd voor het kampioenschap om de afstand tussen de nummer 2 van de ranglijst te kunnen behouden. Reehorst werd namelijk vorige week verslagen, in een wedstrijd die 12-17  gewonnen werd. Deze lijn moest nu doorgezet worden, er moest minimaal 1 punt gehaald worden maar het liefst een overwinning.

De studenten konden dit keer niet met de fiets naar de wedstrijd afreizen, maar er stond een autorit van 35 minuten te wachten naar Zevenaar. Dit bleek nog wel een hele rit, helemaal omdat volgens de protocolrichtlijnen een mondkapje verplicht was. Een goeie voorbereiding voor de wedstrijd is altijd belangrijk. Maar door een file in Ede, omdat de A12 deels afgesloten was, bleef daar eenmaal in Zevenaar aangekomen iets meer dan 5 minuten voor over. Maar Débaldérin begon toch met vertrouwen aan de wedstrijd in de volgende opstelling.

Aanval: Maryse, Rianne, Fons, Bart (C)

Verdediging: Manou, Inge, Reinier, Stefan

Wissels: Marie-Louise, Lisanne

De wedstrijd begon en Bart liet zien dat hij toch wel al opgewarmd was, en knalde meteen de 1-0 binnen. De Zwaluwen maakten wel snel weer gelijk door een afstand schot van om en nabij 11 meter erin te schieten 1-1. En dit bleek ook de trend van de wedstrijd, Reehorst speelde namelijk de gehele wedstrijd aanvallen waarbij van deze afstand geschoten werd. Aanvallen bleven langere tijd over en weer gaan zonder doelpunten. Reinier miste zelfs nog een strafworp, waar nog een oplossing voor bedacht moet worden nu de frituur voor een tijdje niet meer aangaat. De sfeer werd echter steeds grimmiger tussen de meeste studenten en hun tegenstanders, en dit tekende wel de wedstrijd waarbij er een hoop gezeurd en geruzied werd. Door een aantal ongelukkige beslissingen van de scheids, bijvoorbeeld door meerdere goals van de studenten af te keuren, werd de wedstrijd er niet beter op. De moed van de studenten zakte toch een beetje in de schoenen toen de ruststand 4-2 voor Reehorst aftekende en het gevoel heerste dat de scheidsrechter toch een streepje voor had op zijn eigen club.

Na een opbeurende toespraak van Lisanne, waarbij de conclusie was dat 2 doelpunten niet zoveel is, ging Débaldérin met nieuwe strijdlust het veld op. De aanvallen bleken succesvoller dan in de 1ste helft maar de gelijkmaker bleef uit. Elke keer kregen de studenten er toch nog 1 tegen, ondanks de doelpunten van Reinier en Lisanne die elkaar afwisselden met scoren. De moed bleef erin en bij elke vak wissel werd er toch naar elkaar gecommuniceerd “kom op, nu maken jullie er 2!”. De tussenstand was inmiddels 9-7 en er was ongeveer nog 10 minuten te spelen. De studenten probeerden doelpunten te forceren maar toch kregen ze steeds ook weer een doelpunt tegen. Met nog 2 minuten te spelen werd er opnieuw van vak gewisseld na een doelpunt van Reinier bij een stand van 11-9. De aansluitingstreffer werd snel gemaakt door Lisanne, die zonder dat ze het zo bedoelde een kans van dichtbij voor haarzelf creëerde en de bal erin schoot. De verdediging stond goed en onderschepte de bal, een laatste aanvalsoffensief ging in. Na een paar kansen van het vak schoot Fons van afstand de gelijkmaker binnen. De zwaluwen hadden nog een laatste aanval die tot niks leidde en de scheidsrechter nam een goede beslissing om de wedstrijd met een gelijkspel te beëindigen. De studenten konden opgelucht naar huis rijden met 1 punt in de zak, waarmee de koppositie in het klassement behouden bleef.

Doelpuntenmakers:

Reinier 5x, Lisanne 3x, Fons 2x, Bart 1x

Volgende week wordt er op de eigen campus om 19:30 de laatste wedstrijd tegen KV Wageningen gespeeld. Reehorst staat nu gelijk in punten dus volgende week moet er gewonnen worden om het kampioenschap binnen te slepen!