Als topscoorder van mijn eerste  midweekwedstrijd is mij gevraagd het wedstrijdverslag te schrijven en mijn ervaringen tijdens de wedstrijd te beschrijven. Hier kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen.
De wedstrijd tegen SKF begon op een warme woensdagavond. Na een vlug over en weer van ‘prettige wedstrijd’ stond de score al snel op 0-1. Na wat voelde als een eeuwigheid maakte Gijs hier 1-1 van met een fraaie worp. Dit maakte blijkbaar fight or flight gevoelens los bij de tegenstander, want zij begonnen aan de lopende band punten te maken. Toen het eenmaal 1-7 stond bracht Gijs hier een einde aan door nogmaals te scoren. Vanaf nu ging de score synchroon omhoog en het gemaakte verschil werd in de eerste helft dan ook niet meer gedicht. Wel maakte ondergetekende een ge-wel-dig punt dat om een of andere reden in de aantekeningen van de wedstrijd niet is beschreven als afstand schot.
Hierna volgde de rust, waarin we het advies kregen om vooral op de doorloopballen en korte kansen van de tegenstander te letten. Ook kregen we een kop thee en werd er van ons verwacht deze in de nu nog 2 minuten durende pauze achterover te slaan (dat spul is heet). In de tweede helft voelde het alsof het gelijktijdig scoren doorging, maar de tegenstander scoorde toch echt net iets meer. Hier scoorde ondergetekende ook zijn tweede punt, iets wat de felle stadionlamp koste wat het kost wilde voorkomen. Het mocht echter niet baten, en ondanks het felle licht dat recht in de ogen scheen ging de bal er rechtstreeks in. In deze helft liet SKF zich ook van haar sportieve kant zien, toen werd geweigerd een strafworp te nemen voor een actie die door de scheidsrechter als overtreding werd gezien, maar dit niet was. Even later nam Anna daarentegen wel gewoon een strafworp voor Débaldérin, en scoorde deze ook (‘helaas’ geen bitterballen). Het advies dat we in de pauze hadden gekregen werd toegepast en de tegenstander scoorde een stuk minder doorloopballen en korte kansen, maar het mocht helaas niet baten. De uiteindelijke score van de eerste wedstrijd in het seizoen werd 11-23, waarbij Débaldérin zich toch kranig geweerd heeft voor een team dat de vorige dag in elkaar is gezet en totaal niet op elkaar ingespeeld is.  Na de beeïndiging van de wedstrijd ging ik op zoek naar de thee die ik had laten staan in de rust, maar deze was helaas verdwenen.
Maarten Plooi

Disclaimer: delen van deze tekst zijn overdreven voor dramatisch effect, eventuele klachten graag adresseren aan  Menno.
Doelpuntenmakers Débaldérin: Maarten Plooi 3, Anna Broers 2, Erik de Kam 2, Gijs van der Klaauw 2, Menno Kroonen 1, Rik Maasdam 1 (niet gewaardeerd in de wedstrijd aantekeningen)