Na een paar weken welverdiende rust, was het weer tijd voor de eerste midweek wedstrijd van het jaar. Ondanks de vakantie, was de animo onder de leden voor deze wedstrijd niet super hoog. Dat terwijl onze tegenstander de club Animo betrof (ja, deze grap is meerdere keren gemaakt). Uiteindelijk stonden er toch 12 spelers klaar om deze wedstrijd te gaan spelen. Ook hadden we een gloednieuwe speler gerekruteerd tijdens de introtrainingen voor deze wedstrijd, namelijk Alyce. De gemiddelde leeftijd van onze tegenstander lag wat lager dan het gemiddelde midweekteam dus we wisten al dat deze wedstrijd een uitdaging zal gaan worden. Débaldérin begon sterk aan de wedstrijd met meteen een goal van Bart S. in de eerste aanval. Helaas scoorde de tegenstander ook meteen in hun eerste aanval waardoor deze voorstand meteen weer weg was. Tot de 2-2 bleven we gelijk opgaan, maar toen liep de tegenstander vrij snel uit. De tegenstanders speelden erg op de doorloop naar binnen wat wij erg lastig vonden om te verdedigen. Ook had de tegenstander wat meer lengte wat het aanvallen voor ons lastig maakte, omdat we niet konden herhalen. Uiteindelijk gingen we met een achterstand van 2-12 de rust in. Dit is uiteraard niet hoe je de eerste wedstrijd van het jaar wil beginnen dus tijdens de rust werd geprobeerd een nieuw strijdplan te maken. Zo werd er bijvoorbeeld geprobeerd wat achter te verdedigen en werd er wat fysieker verdedigd wat allemaal een redelijk effect had. Helaas bleef de tegenstander wel gewoon scoren. Gelukkig scoorden wij de tweede helft ook wat meer, maar konden we de tegenstander lang niet meer inhalen. Al met al wat het is een leuke en sportieve wedstrijd, maar was de tegenstander gewoon beter.

Eindstand: 8-22