Deze week stond de derby tussen de enige twee korfbalverenigingen die Wageningen rijk is op het programma. Onder de supporters beter bekend als de ‘landbouwderby’. De bezoekende ploeg liet  vanaf minuut 1 merken dat het geenszins van plan was de beiden supportersgroepen, die in grote getalen aanwezig waren, te vermaken.  Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter van Lingen deed men niets anders dan achterverdedigen.  Coach Annemieke Dijkstra meldde zich in de eerste helft dan ook vaak aan de lijn om te instrueren hoe hier mee om gegaan moest worden. Deze instructies waren niet aan dovemans oren gericht, want het eerste aanvals-vak zette Débaldérin op een comfortabele 2-0 voorsprong.  Meteen daarna wist de burgervereniging wat terug te doen. Dit was echter het enige speldenprikje wat KV Wageningen de eerste helt zou uitdelen. Niet veel later veerde het publiek op toen Tobias vlak voor rust middels een ‘duitser’ de 4-1 maakte en later ook nog voor de 5-1 ruststand zorgde.  In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld nauwelijks. Débaldérin bleef zeer geduldig op zoek naar doelpunten, en die werden ook gevonden. De tweede helft kende merkwaardig genoeg exact dezelfde uitslag als het eerste bedrijf. De snelle hoofdrekenaar komt dan uit op een 10-2 uitslag, en dat is ook precies de stand die na 50 minuten korfbal in deze enerverende midweekcompetitie op het formulier genoteerd werd. Hiermee pakt Débaldérin de tweede stek van de ranglijst. Voor KV Wageningen heeft het achterverdedigen tot nu toe een voorlaatste plek opgeleverd. Aanstaande dinsdag staat er een heuse topper op het programma in de Bongerd als koploper Dalto op bezoek komt. Hier zullen punten gepakt moeten worden wil Débaldérin kans blijven houden op de titel!