Door onze verslaggever Taric Schrader

Dinsdagavond 2100 stond waarschijnlijk de spannendste wedstrijd van de competitie op de planning. De kraker tussen koploper Dalto en runner-up Débaldérin kon met recht een directe aanval op de koppositie genoemd worden. De gastheren uit Wageningen moesten ook wel. Bij een eventuele verliespartij zou het kampioenschap mijlenver (of zes punten) ver weg zijn. In de hedendaagse korfbalwereld worden zulke verschillen haast nooit meer goedgemaakt. Vroeger kon dat nog wel, rieten mandjes in de hens steken, tussenvakken omkopen, maar die tijden zijn lang vervlogen.
 
Beide ploegen begonnen met hun sterkst mogelijke opstelling, er stond veel op het spel. Coach Annemieke Dijkstra: “Ik probeer natuurlijk zo veel mogelijk te rouleren om alle spelers fris en hongerig te houden, het is namelijk een lang seizoen. In een wedstrijd als deze is dit eigenlijk onmogelijk, vooral wanneer je kijkt naar de kwaliteit die tegenover je staat. Ik noem als voorbeeld Paul van Haver, puntspeler bij Dalto, daar heb ik laatst tegen gesquasht en die kan er écht wat van hoor! Maar iedereen weet; de bal is rond en het veld is rechthoekig.”
 
Na het eerste fluitsignaal van arbiter Moerl002, die een uistekende wedstrijd floot, gingen beide ploegen furieus van start. Het werd een fysieke wedstrijd met twee teams die vol voor de winst gingen, maar in de tweede helft niet het verschil wisten te maken. Met een ruststand van 6-5 kon Débaldérin nog wel het meest gelukkig zijn. Na rust werd het namelijk een heel ander verhaal. Dalto bleef de ballen raakschieten en bij de thuisploeg lukte opeens helemaal niets meer. Er werd te weinig druk gegeven, veel fouten in de passing en de rebound werd niet meer neergezet. Van 6-5 naar een ontluisterende 7-11 tussenstand zegt genoeg. Joost Brombacher bracht de eindstand op 8-11.
 
Na het duel bleef de frustratie nog lang hangen in sportcentrum de Bongerd. Aanvoerder Taric Schrader zou naar verluid de reporter straf toegesproken hebben, omdat de verkeerde vragen gesteld werden. Hij was de volgende dag bereikbaar voor commentaar: “Ik ken die verslaggever al wel langer en hij weet ontzettend goed het bloed onder mijn nagels vandaan te halen. De volgende keer zal ik wijzer zijn en het interview weigeren. Enig pluspuntje na de rust was de  gemiste stip van Joost, de gigamix heeft goed gesmaakt.” Dalto gaat met deze onbedreigd richting het kampioenschap in de Oost Midweek klasse G terwijl Débaldérin machteloos op de tweede stek blijft steken. Volgende week treft het Speelt Korfbal Fair in Veenendaal, waarna het seizoen nog wat glans gegeven kan worden en wellicht zelfs de play-offs behaald kunnen worden.
 
Doelpuntenmakers Débaldérin: Gijs Vreeke 2, Joost Brombacher 2, Jorinde Mulder 2, Rosan van den Bogaard, Nils Sosef.