Met gepaste trots mogen wij u ook dit jaar weer mededelen dat team Wageningen haar titel op het GNSK heeft weten te verdedigen. In Amsterdam werd in de finalepoule zowel Nijmegen als Eindhoven verslagen en mogen wij ons nog een jaartje Nederlands Studenten Kampioen Beachkorfbal noemen. Een ontzettend knappe prestatie van onze kanjers!

Na de winst op het GNSK 2014 van team Wageningen waren de verwachtingen dit jaar hooggespannen. Het niveau vorig jaar was in Tilburg niet bijzonder hoog, hoewel er ook toen nog spannende potjes gespeeld werden. Dit had er vooral mee te maken dat beachkorfbal voor het eerste jaar als keuzesport op het GNSK aanwezig was. Dit jaar zou het niveau een stuk hoger blijken. Zes steden stuurden een afvaardiging richting Amsterdam (Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Nijmegen, Utrecht en Wagenigen). De Wageningse selectie bleef redelijk onveranderd ten opzichte van vorig jaar. Op de eerste speeldag speelden alle teams één wedstrijd tegen elkaar. Op basis van deze resultaten werden een finalepoule en verliezerspoule ingedeeld. Na een grote winst op Utrecht verloren de Wageningers twee wedstrijden van Nijmegen en Eindhoven. Hierna volgden twee overwinningen op Enschede en Amsterdam en kwam Wageningen op doelsaldo in de finalepoule.

Na een kort nachtje bond team Wageningen weer de strijd aan met Nijmegen en Eindhoven. Verlies tegen Nijmegen zou betekenen dat de andere Gelderse ploeg kampioen zou worden, maar deze werd in een pittige ontmoeting met 6-4 verslagen. De ontmoeting tegen Eindhoven betekende alles of niets. Eindhoven kon theoretisch nog kampioen worden bij een winstpartij met een verschil van minimaal 7 doelpunten. In een zware pot, die tot het einde spannend bleef, wist team Wageningen alsnog de winst binnen te slepen en was prolongatie van het kampioenschap een feit.