Zaterdag 8 november was het weer zover. Vanuit het gehele land kwamen de beste G-korfballers naar Wageningen voor het prestigieuze Veluwe G-cup toernooi. Ongeveer honderd verstandelijk beperkte sporters hadden hun begeleiders meegenomen en zouden de strijd aan gaan voor de felbegeerde bokaal en wat een strijd zou het worden. De vooraf gehoopte outfits bleken helaas alleen waargemaakt door KV Tilburg, dat als prachtige Debbie-miniatuurtjes het veld in ging. Desalniettemin was het thema ‘op de boerderij’ goed vertegenwoordigd in de Bongerd. De commissie was goed verkleed, de mascottes zagen er haarscherp uit en een groot deel van de vrijwilligers waren ook in outfit.

Poule A zou een koud klusje blijken te zijn voor KCC uit Capelle aan de IJssel. Dit team speelt al jaren samen en boekten met hun ervaring eenvoudig drie overwinningen in de poulefase tegen Rust Roest/DKB, KV Tilburg en Antilopen.  Poule B zou met Atalante, DVO , Devinco en KVZ een stuk spannender zijn. De vier ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. Zeker Atalante had een flink reboundoverwicht, terwijl bij Devinco het jeugdig enthousiasme er van af spatte. De strijd in poule B zou uiteindelijk door Devinco gewonnen worden, waarna ze het in de finale op mochten nemen tegen titelverdediger KCC. Beide ploegen waren er op gebrand om de trofee mee naar huis te nemen en lieten dit ook merken. Vooral bij de heren ging het er furieus aan toe en moest de scheidsrechter streng optreden. KCC had uiteraard al veel meer ervaring in het spelen van finales en wisten de rust beter te bewaren dan het G-team uit Deventer. Slechts een moment van onachtzaamheid, een eigen doelpunt, bracht KCC nog even in verlegenheid, maar ze zouden de finale tot een goed einde brengen.

Namens de commissie wil ik alle deelnemers, begeleiders, vrijwilligers en onze sponsoren FVG, SFW en AH XL Ede bedanken voor deze geweldige dag!