Het was een dag die nog enigszins twijfelend begon, met redelijk veel regen. Maar na aankomst in het pittoreske Westerhaar-Vriezenveensewijk, stapte Débaldérin 1 onder het genot van een doorbrekend zonnetje uit de spelersbus van Anouk. Er mocht weer gekorfbald worden, en deze keer was SDO (W) de onbekende tegenstander. Coach Elzerman benadrukte nog eens dat de najaarscompetitie gebruikt werd om in de zaal een goed lopend team te hebben. Winnen was dus niet zo zeer het doel, als wel het goed neerzetten van de vakken. Met aanwinst Pieter Groot in de basis was het zaak om de niet onaardige start van vorige week goed vervolg te geven.

Of het nu aan de relaxte mindset van tevoren lag, aan het gevoelsmatig enorm grote veld van 60×30, of simpelweg het feit dat SDO al wat verder was in de voorbereiding, erg soepel ging de eerste helft niet. Het eerste kwartier was ook SDO afrondend nog niet erg sterk, maar nadat één van de Westerhaarse dames een bal op haar neus van het luide commentaar “AUW, MIEN BAKKES” had voorzien, schrok SDO wakker. Als een dieseltreintje ging onze Achterhoekse tegenstander beter lopen om bij rust met 10-1 voor te staan (kudos naar Sabine voor het wegwerken van de 0). De tweede helft was vooral verdedigend veel beter, en ook aanvallend ging het qua organisatie stukken beter. Helaas kwam dit in score maar slecht tot uiting, en na een doelpunt in de laatste minuut van Allard werd afgefloten bij een 16-2 eindstand. Tijdens de nabespreking, onder het genot van het Eenige Achterhoeksche Gerstenat genaamd Grolsch, kwam naar voren dat het aan wil en werklust niet ontbrak, wat perspectief biedt voor de komende wedstrijden.

De roep naar het bestuur om de selectie uit te breiden in de vorm van keiharde doelpunten wordt na vandaag logischerwijs groter, hoewel er nog geen toezeggingen gedaan zijn. Op de vraag of het bestuur niet doortastend genoeg had gehandeld op de transfermarkt na het wegvallen van enkele dragende spelers van vorig seizoen, kon uw verslaggever geen antwoord vinden. Volgende week komt hoe dan ook naaste concurrent Groen Zwart naar de kolkende arena van de Bongerd. De spelersgroep heeft aangegeven om in alle rust zich te gaan voorbereiden op deze wedstrijd.