Keizer Karel  – Débaldérin 1                                                    30.03.2019
Deze zaterdag werd er afgereisd naar Nijmegen om te strijden tegen de kampioen Keizer Karel. Ons vlaggenschip bestond maar net uit 8 spelers, een aantal spelers waren geblesseerd en er werd gedebuteerd door Florenske. Maar er werd ook voor het eerst gespeeld in de nieuwe shirts, er was lang uitgekeken naar dit moment. Ze zaten als gegoten en gaven een boost aan het vertrouwen in een mooie wedstrijd. Buiten liep het kwik op en ook in de sporthal was dit goed te merken. De nieuwe shirts zouden getest worden op hun vocht opname en afvoer.
De eerste helft begon vooral verdedigend goed, Keizer Karel moest zoeken naar goede kansen en had moeite om tot scoren te komen. Dit leidde dan ook tot de nodige frustraties. Helaas had Débaldérin het aanvallend nog moeilijker dan de thuisploeg. Keizer Karel sloeg een gat en Débaldérin kon niet meekomen. Door beide kanten werd er veel strijd geleverd, dit in combinatie met de hoge temperatuur in de zaal zorgde voor een vermoeiende eerste helft. De ploegen gingen de kleedkamer in met een stand van 8 – 4.
De tweede helft werd gedomineerd door het spel van Keizer Karel. Er werd met scherp geschoten en Débaldérin wist hier niet veel tegenover te stellen. Het uithoudingsvermogen werd op de proef gesteld, waarbij Keizer Karel aan het langste eind trok.  Ondanks de nieuwe shirts werd er helaas niet gewonnen. Eindstand: 20 – 8.