04-12-2018

Débaldérin MW1– Hemur Enge MW1

Op de dag voor pakjesavond mocht Débaldérin zich bewijzen tegen Hemur Enge uit Amerongen. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, en dat gevoel werd bevestigd na de snelle 2-2 stand. Na een paar sterke aanvallen weet Débalérin een gat van twee punten voor te slaan. Hoewel deze voorsprong later weer moest worden ingeleverd met een stip voor Hemur Enge. Gelukkig weet Débalderin toch met een punt voorsprong op 9-8 de rust in te gaan. Na rust wordt nog even lekker doorgepakt, en Débalderin bouwt zijn voorsprong zelfs nog een stukje uit naar 11-9. Helaas willen de schoten hierna even niet lukken, en wordt de voorsprong wederom weggegeven. En met nog een paar minuten op de klok staat het 12-12. Dan scoort Reinier een prachtige doorloopbal met een hand. De vreugde duurt niet lang, want door een verdedigende fout krijgt Débaldéring een stip tegen. In de sluitende minuten lukt het Débaldérin net niet om nog een punt te scoren. Dus eindigt de wedstrijd met een stand van 13-13. Hoewel Débaldérin sterk speelde, werd dit door het meegeven van te veel stippen toch een gelijk spel. Maar een spannende wedstrijd was het zeker.