Op dinsdag 9 februari werden er weer 4 heren en 5 dames opgetrommeld, tijdens hun vakantie of tijdens het zwoegen voor hun hertentamens, om lekker een ontspannend potje korfbal te spelen in onze thuishal de Bongerd. De tegenstander van deze avond was het gevreesde Noviomagum, maar toch gingen de strijders vol goede moed de wedstrijd in.

Al snel bleek dat Noviomagum goed op schot was, waarbij het schotpercentage erg hoog lag, één heer had zelfs 100%. Helaas kon Débaldérin dit schotpercentage niet bijbenen, maar Joost hield met z’n mooie uit-balans schot de eer hoog en maakte er 1-4 van. Anouk, die een kleine supportster mee had genomen, scoorde met een mooi schot terwijl haar voet op de achterlijn stond, de 2-5. Ook Bruno wist te scoren tegen een lange heer en Taric scoorde de 4-11, wat de ruststand was. De eerste helft waren er dus weinig doelpunten van Débaldérin en een hoog schotpercentage van de tegenstander. Annemieke, de coach, zei dat het niet zo slecht ging als de stand deed vermoeden en dat het voor de toeschouwers geen slechte wedstrijd was om te zien, enige verschil was dat wij niet scoorde waar de tegenstander wel scoorde.

Na een korte rust begonnen we aan de tweede helft. Het duurde een hele tijd voor dat er gescoord werd, helaas vielen de eerste doelpunten weer bij Noviomagum, die in de tweede helft veel minder goed op schot waren dan in de eerste helft. Bart en Anouk wisten voor Débalderin nog te scoren. In de laatste paar seconden van de wedstrijd had Taric nog een grote kans van de middellijn. Taric wilde zijn skills nog één keer laten zien. Hij gooide de bal met een one-hander richting de korf, het mocht niet baten dat deze mooie one-hander er in ging, hij stuiterde op het randje weg. Einde wedstrijd. De uiteindelijke stand is 6-16 geworden, maar de tweede helft hebben we 5-2  gespeeld en de derde helft hebben we als echte Débaldérin strijders gewoon gewonnen.