Débaldérin in Ahoy, helaas niet als spelende ploeg (wellicht over een aantal jaar?), maar net als vele anderen als toeschouwer van de korfballeaguefinale tussen TOP en PKC. Daarnaast werden ook de juniorenfinale tussen PKC A1 – DOS’46 A1 en de ‘troostfinale’ tussen Dalto en Fortuna gespeeld.
 
Rond 11 uur ’s ochtends verzamelden we op het busstation met een kleine afvaardiging korfballiefhebbers om de bus naar Ede-Wageningen te pakken en vervolgens ons traject te volgen richting Ahoy. De treinreis verliep soepel en Rinske wist ons vlekkeloos naar de goede metro te leiden. Eenmaal aangekomen bij Ahoy sloot Jeroen zich bij ons aan en daarmee was het gezelschap compleet.
 
Onze plaatsen op de 2e ring, oftewel ringetje rood, waren uitstekend en we konden direct aansluiten voor de juniorenfinale. Door afkomst van enkelen van ons uit het hoge noorden lag de voorkeur bij DOS’46 A1. Na een leuke pot korfbal trokken zij inderdaad aan het langste eind en waren we dolgelukkig. Daar kon op gedronken worden en voor maarliefst €2,75 dronken we ons eerste biertje! Nou ja bier, we houden het bij de term evenementenbier, dronken konden we er niet van worden.  De DJ draaide lekkere plaatjes en het werd al snel gezellig toen we ook nog onze vrienden van Erasmus tegenkwamen.
 
De ‘troostfinale’ was niet zo boeiend en werd gewonnen door Fortuna, alleen leek het Fortuna publiek daar niet eens blij mee. Merijn sprak hierover: ‘Het leek wel alsof de teleurstelling van het niet halen van de finale overheerste’. Het Dalto publiek was daarentegen juist wel aanwezig en helemaal toen Barbara Brouwer een aantal mooie doelpunten binnenschoot.
 
Tegen zessen probeerden we wat te eten te halen, dit probeerden echter zo’n 1000 anderen ook en dus stonden we een behoorlijke tijd in de rij. Het systeem werkt totaal niet efficiënt, en wij zagen meerdere punten van verbetering. Merijn had een ander plan, hij ging eerst even pinnen. Dit verliep iets anders dan gepland en kwam ‘per ongeluk’ in de VIP-ruimte terecht, waar hij een overheerlijk broodje beenham oppeuzelde. 
 
Voor de finale hadden we het geluk boven het TOP-vak te mogen zitten, en ook wij hadden een lichte voorkeur voor TOP. De eerste helft was niet al te best en vooral de scheidsrechter Ronald Buis (Duko MW 1) floot de wedstrijd behoorlijk dood. Na rust kwam de spanning terug en stonden TOP en PKC ineens weer op gelijke hoogte. Na een spannende eindfase konden onze handjes in de lucht voor TOP doordat Daniël Harmzen in de laatste 24 seconden de winnende binnenschoot! Het publiek onder ons ging los, dus wij ook.
 
Na de huldiging was het voor ons tijd om naar huis te gaan en dus werd de tocht richting metrostation weer ingezet. Na een kort bezoekje aan de Burger King (en de Kiosk) waren we rond 23:30 weer in Wageningen. Al met al een geslaagde dag, waarbij onze favorieten gelukkig gewonnen hebben, volgend jaar weer!
 
Rinske, Jorinde, Merijn, Maarten, Jeroen en Naomi