Twee weken na de glorieuze overwinning in de Gelderse Studenten Derby tussen Débaldérin en SkunK – die met 15 tegen 8 werd gewonnen – was het tijd voor een thuiswedstrijd tegen de altijd lastige tegenstander De Hazenkamp. De vorige ontmoeting op 23 november in Nijmegen eindigde in een 19 – 12 nederlaag voor de Wageningers, die dan ook uit waren op revange.

Na een wat vertraagde binnenkomst van de Nijmegenaren klonk iets na half acht het fluitsignaal waarmee de wedstrijd kon beginnen. Veel gaven de spelers van Débaldérin niet weg in de eerste helft. De verdediging was meestal solide, al scoorde De Hazenkamp wel een aantal keer door slinkse acties onder de korf. Débaldérin zette daar een afwisselende en attractieve aanvalstactiek tegenover, maar het ontbrak juist op de cruciale momenten vaak aan scherpte en nauwkeurigheid. De ruststand was daarmee 1 – 6, terwijl het overwicht van De Hazenkamp in het spelbeeld toch duidelijk minder sterk was dan de score deed vermoeden.

In de rust kwam Débaldérin als team bijeen om de gang van zaken te bespreken, waarbij werd opgelet dat de Nijmegenaren de inzichten en aanwijzingen niet te horen zouden krijgen. Het devies was vooral om door te blijven gaan met het degelijke verdedigen en in de aanval iets minder risico te nemen en langer de bal in het spel te houden. De laatste woorden van captain Jelmer S. waren: “We staan maar 5 punten achter, we kunnen dit!”

Gemotiveerd begon Débaldérin aan de tweede helft. De combinaties waren met enige regelmaat sprankelend te noemen en dat leverde dan ook doelpunten op. De Wageningers gaven niet op en bleven vechten, met Finn die pas naar meerdere acties naar binnen de bal kreeg en overspeelde naar Jelmer G. die rustig afrondde. Al die aanvallende inspanningen konden echter niet meer voor een spannend slot zorgen, want wanneer Débaldérin een puntje van De Hazenkamp’s voorsprong kon afsnoepen scoorde de Nijmegenaren weer. Beide ploegen scoorde in de tweede helft 7 keer en daarmee eindigde de wedstrijd in een 8 – 13 nederlaag voor Débaldérin. Daarmee was het doelsaldo beter dan tijdens de vorige ontmoeting, maar glipten de twee waardevolle punten toch weer uit de handen. Desalniettemin kon men tevreden zijn over het vertoonde spel, dat perspectief biedt voor de volgende wedstrijden.