Débaldérin 1 sloot afgelopen zaterdag het seizoen af op eigen veld tegen Thor uit Harmelen. De bezoekende partij kwam als koploper naar Wageningen en had een lading supporters meegenomen naar de Bongerd, omdat het kampioenschap aanstaande was. Gelijkspel tegen Débaldérin 1 was voldoende om achtervolgers achter zich te houden.  Voor Débaldérin stond er niets op het spel, er kon vrijuit gespeeld worden en het coachend duo Kappelhof en Elzerman gaf de spelers de opdracht vooral te genieten van deze wedstrijd. De uitwedstrijd in het najaar werd met 13-6 verloren.

Het voordeel van het vrijuit kunnen spelen was direct zichtbaar. Dankzij twee goals van Maarten Minkman kwamen de studenten voortvarend uit de startblokken. De zenuwen zorgden tijdens deze fase voor krampachtigheid bij de bezoekers uit Harmelen.  Een aantal goede aanvallen bracht Thor weer langszij, maar Débaldérin wist telkens aan te klampen en zo nu en dan de voorsprong te pakken. Tien minuten voor rust sloeg Thor het eerste gaatje met 10-6, echter werd dit gevolgd door een handjevol slordigheden bij de uitploeg. Korte aanvallen, passfouten en zwak verdedigend werk zorgden ervoor dat Débaldérin via Michelle Struik en wederom Maarten Minkan terug kon komen. De 8-10 russtand zorgde voor tevredenheid bij coaches Kappelhof en Elzerman. Vooral het bijna oogstrelende aanvallende spel werd becomplimenteerd, echter moest er in de verdediging minder ingezakt worden na de schoten. Rik Maasdam speelde een uitstekende eerste helft, maar moest toch zijn plaats afstaan aan Taric Schrader, die in zijn laatste wedstrijd ook nog wat speelminuten gegund kreeg.

Ondanks dat het in de tweede helft waarschijnlijk nog steeds niet de wedstrijd was die Thor voor ogen had, bleven de bezoekende ploeg kansen creëren, en viel de doelpuntenproductie nooit stil bij de Harmelense korfballers. Iets wat wat een compliment waard was, aangezien dit de Wageningse studenten wel overkwam. Gedurende de tweede helft schommelde de voorsprong van Thor tussen de 4 en 2 doelpunten. Toen er een kwartier voor tijd een verschil van 6 op het scorebord stond vond de coach van de bezoekende ploeg het tijd om de reservespelers te bedanken voor hun trouwe dienst en een bijna compleet vak een publiekswissel te gunnen. De woorden “het zal toch niet…” zullen nadien nog wel even door zijn hoofd gegaan zijn, want Débaldérin gaf niet op en verkleinde het gat in een mum van tijd weer tot 3 punten. De grootste ‘wisselblunder’ sinds Dick Advocaat op het EK voetbal 2004 leek in de maak. Bij Débaldérin was Michelle Struik inmiddels ook vervangen door Saskia Nijland. Echter herstelde Thor weer de marge, Débaldérin deed nog wat terug, maar het verzet was gebroken. Niet dat de wedstrijd hiermee doodbloedde, integendeel, Thor en Débaldérin wistten het publiek tot de laatste seconde te boeien, maar de winnaar was duidelijk.

Eindstand, 14-18 voor Thor. Hiermee kunnen we concluderen dat Débaldérin op een waardige manier verliest en daarmee het seizoen uiterst positief afsluit. Débaldérin heeft 70 minuten lang een aantrekkelijke partij op de mat gelegd en heeft het de koploper bijzonder lastig gemaakt. Uiteindelijk wel de meerdere moeten erkennen in een kwalitief hele goede ploeg, die gewoon heel terecht kampioen wordt. Achteraf waren er dan ook bloemen en felicitaties voor de feestvierende ploeg, maar er was bovenal bewondering voor de goede inzet en het uitstekende spel van de Wageningse studentenploeg. Net zoals tegen Arena drie weken eerder, was ook tegen Thor de verbetering ten opzichte van begin van het seizoen duidelijk zichtbaar. Kappelhof kon zijn tranen dan ook moeilijk bedwingen na afloop van de wedstrijd, de vertrekkende coach is toe aan een nieuwe uitdaging, maar was trots op de ontwikkeling van zijn ploeg. Ook de ervaren krachten, Taric Schrader en Maarten Minkman verlaten de selectie, zij kunnen de sport jammerlijk genoeg niet meer combineren met hun academische carrière. Verder hangt Joost Brombacher, die de afgelopen twee wedstrijden al afwezig was wegens een halve maand grondboren, in ieder geval tijdelijk zijn korfbalschoenen aan de wilgen. Hij neemt een sabbatical om na te denken over een vervolgstap in zijn carrière. Jeroen, Taric, Maarten, Michelle, Froukje en Joost wil ik via deze weg alvast bedanken voor hun inzet. De rest van het team neemt hopelijk deze positiviteit mee naar een nieuw seizoen in de 4e klasse!

Doelpunten Débaldérin: Maarten Minkman 4, Belle Tonk 3, Gijs van der Klaauw 3, Michelle Struik 1, Jorinde Mulder 1, Taric Schrader 1, Merijn Moerland 1.