De laatste studentenderby van het jaar stond afgelopen zaterdag op het programma. Inzet? Vooral de eer, want beide ploegen spelen al een tijdje nergens meer om. Thor uit Harmelen lijkt de beste papieren voor het kampioenschap te hebben en moet de laatste wedstrijd aantreden 28 mei op het veld in Wageningen. Ondertussen is de onderlinge strijd tussen beide studentenploegen nog niet gestreden. Débaldérin begon de veldcompetitie met een overwinning, waarna Hebbes twee keer de betere was en 1 punt boven de Wageningers eindigden in de zaalcompetitie. De thuisploeg had in het voorjaar nog niet gewonnen, maar de uitslagen lieten zien dat vooral de verdediging de zaakjes wel op orde had.

Op het broeierige kunstgrasveld in Utrecht ging de wedstrijd kalmpjes van start. De uitploeg pakte de eerste leiding via 0-2 en 1-3, inclusief een fraaie onehander van Maarten Minkman, maar in deze fase werd er weinig gescoord en de marge bleef klein. Beide ploegen lieten zien beter te kunnen verdedigen dan afronden. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft sloeg Débaldérin toe. Via 4 doelpunten in de tien minuten voor rust zochten beide ploegen met een 3-8 stand de kleedkamer op.

Direct na de pauze kwam Hebbes weer een puntje dichterbij, waarna de wedstrijd een beetje indommelde. Beide ploegen kwamen maar moeilijk tot scoren, Hebbes miste zelfs nog twee strafworpen, en de wedstrijd kabbelde vrij rustig naar het einde toe. Het verschil werd niet meer groter dan 5 en niet meer kleiner dan 3, waarna de arbiter affloot bij een eindstand van 8-12.

Uiteindelijk is de conclusie dat de Utrechtse ploeg beter is in de zaal, maar de ploeg uit Wageningen de onderlinge strijd domineert op het veld (en op het zand?). Beide ploegen hebben nu nog 1 wedstrijd op het veld te spelen. Hebbes zoekt de drager van de rode lantaarn SIOS’61 op in een directe confrontatie om de laatste plek te voorkomen. Débaldérin zal zaterdag thuis om 15:30 de gastheer zijn van de kampioenswedstrijd van Thor, dat thuis hard uithaalde naar SIOS (19-2) en met ingang van de laatste ronde twee punten voor staat op de concurrentie.

Doelpuntenmakers Débaldérin: Rik Maasdam 3, Maarten Minkman 3, Froukje Zuidema 2, Sabine Bakker 1, Merijn Moerland 1, Taric Schrader 1, Belle Tonk 1.