De actieve volgers van de 4e klasse C (District Oost) hadden 16 december al met rode stift omcirkeld. Een burenruzie, een echte derby, tussen Rhenen en Wageningen, en misschien nog wel belangrijker, het weerzien met voormalig Débaldérin 1 spelers, de heren Minkman en Moerland. Zouden ze juichen bij een doelpunt tegen hun alma mater, of zouden ze op dat moment stilletjes terugdenken naar de fantastische tijden dat ze in het rood-zwart scoorden? Van tevoren waren de verwachtingen hoe dan ook gemengd: zou Arena de zege al ingecalculeerd hebben, of kwam er een stunt? Débaldérin was op volle oorlogssterkte naar Rhenen gereisd, en wilde haar huid zo duur mogelijk verkopen, dat was zeker.
 
Deze felheid was zeker ook de merken. Het begin van beide ploegen was stroef, de sfeer was gespannen en gestrest, en een zeer streng fluitende scheids had in de beginfase de hoofdrol door veel vrije ballen en strafworpen toe te kennen. Bij 4-2 was er al het eerste gaatje voor Arena, dat zuiverder begon te schieten, en toen kwam het moment van spanning. De heer Moerland legde aan voor de 6-2, en scoorde. Juichend sprintte hij naar de andere kant. Natuurlijk, een begrijpelijke reactie zo in het heetst van de strijd, het zij de beste man gegund.
 
Débaldérin probeerde de draad weer op te pakken, maar had, zoals vaker het euvel blijkt te zijn dit seizoen, moeite om onder de verdedigende druk uit te komen en om de kansen die wel kwamen dan te verzilveren. Dit was bij een ruststand van 9-4 ook het devies van het coachend duo, om de rust te vinden en het eigen spelletje te gaan spelen. De tweede helft was daarin van de Wageningse kant ook beter, hoewel dat niet in de score tot uitdrukking kwam. Arena kon onder het getoeter en geschreeuw van de pupillen van de week rustig door korfballen naar de 20 doelpunten, waarbij de coach dankbaar gebruik maakte van de wisselregeling om waarschijnlijk eens wat nieuwe opstellingen te testen. Na twee (toch wel redelijk aardige) schoten van nabij de middellijn floot de scheidsrechter af bij 20-8 in het voordeel van Arena.
 
Nadien werden onder het genot van een borrel de heroïsche verhalen opgehaald met alles wat Débaldérin is en ooit was, en er werd geconcludeerd dat, hoewel het zeker beter kan van Wageningse kant, dit toch wel een soort terechte uitslag was. Débaldérin gaat vooruit kijken naar de clash met naaste belager Groen-Zwart op 6 januari, waar de eerste punten gepakt moeten gaan worden. Hopelijk zien we u daar ook!
 
Doelpunten: Sabine: 3, Reinier: 2, Bart, Saskia, Menno: allen 1