Jaja, daar zijn we weer! Afgelopen zaterdag was het tijd voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Met een team dat aan weinig verandering onderhevig is geweest, begon de strijd tegen SGV, een niet onbekende ploeg voor de selectie. Joost Brombacher en Tobias Elzerman schoten het team te hulp, omdat er een tekort was aan heren. Saskia Nijland begon op de bank, samen met enkele supporters. De aanval bestond uit Bart Merks, Tobias Elzerman, Belle Tonk en Sabine Bakker. In de verdediging begonnen Amy Veenendaal, Anouk Hagens, Menno Kroonen en Joost Brombacher. De selectie had er zit in, maar er was lichtelijke spanning aangezien er al een tijdje niet gekorfbald was.

De wedstrijd begon voortvarend met een voorsprong van 2-0 veroorzaakt door doelpunten van Bart en Sabine. Helaas was SGV op haar hoede. De stand werd teruggebracht tot 2-2. De eerste helft bracht wat spanning met zich mee aangezien er over en weer gescoord werd. Er werd voor zo’n eerste keer niet slecht gekorfbald, maar er ontbrak nog wat aan conditie. Doelpunten van Sabine, Joost, Bart, Belle en Tobias brachten de stand in de rust tot 8-11. Een stand waar we zeker niet ontevreden over waren.

De tweede helft ging van start met Saskia in plaats van Sabine in het veld. De tweede helft ging voor beide teams moeizamer en er werd niet veel meer gescoord. Helaas trok SGV hier aan het langste eind door nog vijf doelpunten te scoren. Saskia en Belle probeerden het gat nog te dichten met schoten die de korf in vlogen. Het gat bleek echter te groot. De eindstand was 10-16.

Al met al zeker geen slechte wedstrijd, maar er is werk aan de winkel. Met hopelijk wat nieuwe frisse spelers en enkele conditietraining zullen we binnenkort hopelijk wat punten gaan pakken.