Afgelopen zaterdag speelde Débaldérin 1 de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Te gast was Hemur Enge, een bekende tegenstander die wij voor het eerst in Wageningen mochten ontvangen. De uitwedstrijd van november was net verloren, dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden, die helaas zonder coach gespeeld zou worden. Met een verder compleet team begon Débaldérin ontspannen aan de wedstrijd, waardoor ze al snel op een 3-0 voorsprong kwamen, mede dankzij een vrij worp die Rik erin legde. Helaas wist ook de ploeg uit Amerongen het gat in de korf te vinden, waardoor Débaldérin de voorsprong verloor. Dit resulteerde in een 9-6 ruststand. Gedurende de rust gaf Merijn als aanvoerder een welkome peptalk, met als resultaat een nette korte kans van Gijs. Hemur Enge reageerde hier snel op met twee afstandsschoten, waardoor hun voorsprong alleen maar groter werd. Gelukkig wist de Wageningse ploeg het hoofd koel te houden toen de wedstrijd steeds feller werd, waardoor op een gegeven moment beide ploegen gelijk op gingen. Onder andere door goals van Bart, Merijn en Sabine. Na een 13-13 tussenstand lukte het niet meer mee te komen met de uitploeg en trok Débaldérin aan het kortste eind.  Na een sterke twee helft was het verschil in score niet groter dan tijdens de rust, met 15-18 als eindstand. Komend weekend staat een uitwedstrijd tegen SIOS op het programma. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg heeft Débaldérin gewonnen, dus hopelijk nemen we de punten mee terug naar Wageningen!
Gescoord: Gijs (6), Merijn (3), Sabine (3), Bart (1), Rik (1), Saskia (1)