KCD 1 – Débaldérin 1

Doorn, 7 januari 2017

Een ingesneeuwd landschap was zaterdag te zien in Doorn.  Waar het ene deel van Débaldérin 1 op barre wandeltocht was naar de sporthal in Doorn, was het andere deel op zoek naar shirtjes in Wageningen. Gelukkig hadden beide tochten een goede afloop. Er moest namelijk een wedstrijd gespeeld worden. KCD is een tegenstander die Débaldérin al kent. De eerste wedstrijd van het veldseizoen werd namelijk verloren met een redelijke achterstand. Het doel van afgelopen zaterdag was daarom om in ieder geval een minder groot gat te laten vallen.

In de eerste helft begonnen in de aanval: Rik Maasdam, Tobias Elzerman, Belle Tonk en Amy Veenendaal. In de verdediging stonden Bart Merks, Gijs van der Klaauw, Anouk Hagens en Saskia Nijland. Jorinde Mulder en Sabine Bakker zaten als wissel op de bank. Na een aantal minuten was het doel van het behouden van een kleine gat nog ver te zoeken. Het ene na het andere doelpunt van KCD vloog om de oren. Al snel werd er een achterstand van 6 punten gecreëerd. Een stand van 10-4 was nou niet het ideale uitganspunt. Gelukkig liet niemand het hoofd hangen en werd er doorgestreden tot het bittere einde van de eerste helft. Het gat werd niet groter en het ging zeer gelijk op. Met een aantal mooie doelpunten van Gijs, Tobias, Bart, Anouk en Belle werd de ruststand op 17-11 gehouden.

Hoewel de achterstand nog redelijk was, was niemand ontevreden. 11 doelpunten maken in de eerste helft was al best een prestatie en er werd zeker niet slecht gespeeld. Het was nu de taak om vooral zo door te blijven gaan, in de hoop dat KCD minder zou gaan scoren.

De tweede helft ving aan en er werd goed gestart. Waar KCD op een gegeven moment bleef haken op 20 stoven wij door naar 12, 13, 14.. 18! Door scores van Rik, Gijs, Tobias en Amy werd het gat zo klein dat er nog kans was op winst. Aan de tegenstander was te merken dat ze niet zo gezind waren met dit verloop van de wedstrijd. Ons vlaggenschip liet zich echter niet van haar stuk brengen door het negatieve gedrag en ging door. En spannend dat het werd! Na de doelpunten van Tobias en Gijs in de laatste minuten was de stand 22-21. Helaas was KCD te veel op hun hoede om ons er met de winst vandoor te laten gaan. Na een aantal zenuwslopende laatste minuten werd er verloren met 23-21. Er was een lekkere comeback gemaakt in de tweede helft en daarom mag men ondanks het verlies toch trots zijn op het resultaat. De volgende keer zullen we ze, met wat support van het thuisfront, hopelijk wel verslaan!

Doelpunten: Gijs van der Klaauw (9!), Tobias Elzerman (4), Rik Maasdam (2), Anouk Hagens (2), Bart Merks (2), Belle Tonk (1), Amy Veenendaal (1)