Zaterdag 2 April, de dag van El Classico en de herdenking van Johan Cruijf op Camp Nou, maar voor Débaldérin 1 gewoon weer een dag waarop gepresteerd moest worden. En gepresteerd zou er worden.

Met het volste vertrouwen waren we afgereisd naar Velp om SIOS ’61 voor de vierde keer dit seizoen te verslaan. De voorbereiding kon in ieder geval niet beter. Eerst de oefenwedstrijd tegen Wesstar waar het recordaantal van 21 doelpunten gescoord was en aan de vooravond van de wedstrijd een teamuitje waar nog maar eens duidelijk werd dat daadwerkelijk everything awesome is in het team. De goede voorbereiding echter ten spijt was het begin van de wedstrijd nog wat twijfelachtig. Of het voor ons de minder bekende ondergrond, echt gras, met de onvermijdelijke hobbels de boosdoener was of het toch een kwestie van concentratie was valt niet te zeggen. Dat er niet naar de coach was geluisterd en er toch voornamelijk doelpunten binnen 4 meter tegen werden gekregen was echter wel een feit. Desondanks voelden we toch dat we sterker waren en dus met een voorsprong de rust in moesten gaan. De af en toe chaotische aanvallen en een wat laag rendement zorgen ervoor dat die voorsprong minder groot was dan gehoopt. De tweede helft moest er dus iets veranderen. En of er iets veranderde.
Als herboren kwamen de spelers uit de kleedkamer en naast concentratie en rust, straalde iedereen ook ineens plezier uit. In een mum van tijd werd er afstand genomen van SIOS ’61 en was de overwinning eigenlijk al binnen. Omdat de druk van de ketel was merkten we dat ook de tegenstanders weer beter begonnen te schieten, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. De voorsprong werd goed gehandhaafd en met een paar mooie combinaties prachtige kansen gecreëerd. Het plezier straalde er van af, maar zoals een wijs man, niet Johan Cruijf, al zei ‘we moeten goalen maken’(1). Toen de scheids, en stiekem veel spelers ook, vond dat het wel tijd was om te stoppen stond er 12-18 op het denkbeeldige scorebord en konden de punten dus mooi mee naar Wageningen. Misschien tegen zijn zin in, maar nog een eervolle vermelding voor Gijs die 9, ja echt waar, 9 doelpunten gemaakt heeft en zo dus verantwoordelijk was voor de helft van onze doelpunten.
Na een mooie overwinning voor de Wageningers sluiten we maar af met de haast cruijfiaanse uitspraak van de mevrouw aan de bar: “Samenspel is òns doel, maar om te winnen moet uiteindelijk toch de-bal-der-in.”