Afgelopen weekend was het weer tijd voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace! Ook dit jaar, tijdens de 44e editie van dit mooie evenement, was er een groep Débaldérinners die zich het vuur uit de sloffen heeft gelopen om in 25 etappes de 175 km afstand tussen Nijmegen en Enschede te overbruggen. Samen met de Hippo’s uit Maastricht werd er weer een combinatieteam gevormd en werden winterse temperaturen, donkere bospaden, Duitse grenzen, hobbelige landweggetjes, verzuurde benen, Nijmeegse industrielucht, een tekort aan longinhoud, verkeerd rijden met het busje, geplette bananen, natte sneeuw, Dixies en slaapgebrek getrotseerd om zich in de kijker te lopen en zo snel mogelijk Enschede te bereiken. Dit lukte aardig goed, want met een uiteindelijke 131e plek van de 315 deelnemende ploegen in het algemeen klassement eindigden we toch mooi 108 plekken hoger dan vorig jaar en mogen we zeker tevreden zijn! Het team was opgedeeld in een nacht-, ochtend- en middagploeg. Naast afzien werd er door iedereen natuurlijk ook gewoon goed genoten van het hobbelen, de mooie landschappen, het zonnetje op z’n tijd, de prima tijden die gelopen werden, de leuke uurtjes in het busje, fijne muziekjes, scharrelkipjes kijken tijdens het wachten en een lekker verwarmd terrasje in Enschede.
De eer namens onze vereniging was aan Jorinde en namens de Hippo’s aan Siebren om na dat terrasje de slotetappe te lopen richting het Enschedese universiteitssportcomplex. Aangemoedigd door het hele team wisten zij in een mooie tijd de finish te bereiken. Na een lekkere warme douche waren er friet en snacks en was het tijd voor een feestje! Ideale gelegenheid om de kramp uit de benen te dansen. Na een leuke avond met veel meezingers, bier en gezelligheid was het tijd om onze koude tentjes op te zoeken. Het ijs lag op de bankjes op weg daar naartoe en iedereen was dan ook blij dat ze de volgende ochtend weer wakker werden met al hun tenen en vingers er nog aan, zij het dankzij een fantastisch isolatiematje óf 6 lagen kleding. Na een ontbijtje uit de achterbak van de auto en het inpakken van de tenten, dat blijft een uitdaging, ging de groep op weg naar het treinstation. Gelukkig is die uittocht uitgebreid vastgelegd door de fotograaf van de Batavierenrace, op 11 van de 24 foto’s die in totaal van ons team gemaakt zijn (https://www.batavierenrace.nl/foto/browse/2016/label/224)!
We kijken terug op een heel geslaagde Batavierenrace waarin alles, en iedereen, lekker liep! Pim, Jeroen, Merijn, Gianna, Joost, Froukje, Eline, Gijs, Jorinde, Maarten, Rik, Tobias, Menno en Saskia en natuurlijk de Hippo’s: bedankt voor jullie inzet en gezelligheid! We kunnen natuurlijk niet te ver op de zaken vooruit lopen,  maar hopelijk zijn we volgend jaar weer van de partij!