Op woensdagavond 16 april stond er voor ons midweekteam een uitwedstrijd tegen Zwaluwen MW1 op het programma. In tegenstelling tot de verwachting van de wedstrijdsecretaris, vanwege de reisafstand, waren er al snel genoeg aanmeldingen van spelers die de koppositie van Débaldérin MW1 wel wilden verdedigen in Zevenaar. Dat er twee auto’s beschikbaar werden gesteld speelde hier ook een positieve rol in en met het baltoernooi van de avond ervoor nog in de benen, was er in ieder geval geen gebrek aan een goede voorbereiding. 
Nadat ook Teun bij de afslag richting snelweg nog een plekje op de achterbank had veroverd en met het liedje 2014 van Racoon dat om 20:14u draaide, werd Zevenaar bereikt. Toen de wedstrijd eenmaal begon viel al snel het eerste doelpunt, in het voordeel van Zwaluwen. Het duurde echter niet lang totdat Merijn ons met een afstandsschot weer op gelijke hoogte bracht. Vervolgens ging de wedstrijd gelijk op: werd er door Zwaluwen gescoord, dan werd er ook door Débaldérin gescoord. Niet alleen het scoreverloop was spannend, ook de sfeer in het veld was niet op alle momenten even ontspannen. Dankzij doelpunten van opnieuw Merijn, twee keer Anna en Joost ging Débaldérin de rust in met een 5-6 voorsprong en kon er even afgekoeld worden
De tweede helft begon goed voor Débaldérin, met een afstandsschot bracht Teun de stand op 5-7. Er volgden nog vele kansen, maar die werden stuk voor stuk niet benut. De ballen die door Zwaluwen op de korf werden gemikt vielen er wel in en dit zorgde ervoor dat zij uit konden bouwen tot 11-7. Gijs en Merijn brachten de spanning nog enigszins terug in de wedstrijd, net als de helaas opnieuw opspelende enkelblessure van Jorinde en het felle verdedigen van Débaldérin. Desondanks wist Zwaluwen de eindstand op 14-9 te brengen.  
Na een prachtige pitstop op de Edese busbaan keerden we terug in Wageningen, waar komende woensdag de return op het programma staat. Als het paasweekend door sommigen gebruikt wordt om een online cursusje anger management te doen en er op de komende training hard wordt geoefend op het afmaken van schoten, dan liggen er zeker kansen voor Débaldérin om de return in dezelfde uitslag te laten eindigen!

Doelpuntenmakers: Merijn 3, Anna 2, Joost 1, Teun 1, Emily 1